≫ 

Udovičić potpisao Memorandum s ministrom sa Kube: Jačamo prijateljske veze i istorijsku bliskost naših naroda

Saradnja će se odnostiti na oblati sporta, sportske medicine, borbe protiv negativnih pojava u sportu...

  • 2
Vanja Udovičić Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar spoljnih poslova Republike Kube Bruno Eduardo Rodriges Parilja potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Nacionalnog instituta za sport, fizičko vaspitanje i rekreaciju Republike Kube.

Memorandum o razumevanju u oblasti sporta između Republike Srbije i Republike Kube podrazumeva razmenu znanja i iskustva u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu, organizaciji sportskih manifestacija, obuci sportskih stručnjaka, razvoju sporta dece i omladine, bavljenju građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, kao i institucionalno jačanje saradnje u razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportske infrastrukture i sportskog turizma dve zemlje.

Vanja Udovičić Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta u godini kada se obeležava 120. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja, dodatno će se unaprediti i učiniti još sadržajnijim prijateljski odnosi Srbije i Kube, i doprineti da se i kroz oblast sporta još više produbi istorijska bliskost naših naroda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Agonija

    29. avgust 2022 | 16:25

    Da neko javi nasim politicarima da smo mi u EVROPI, da bi bilo lepo da saradjujemo sa evropskim zemljama, ne samo i iskljucivo sa africkim, Kubom.....?!?! Albaniju ne racunam za evropsku zemlju... Amaaan!!!

  • ...

    29. avgust 2022 | 17:52

    Opet ce biti ministar...😂😔...moj Vanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA