≫ 

Vaterpolisti Srbije sjajnim drugim poluvremenom srušili Sloveniju: Čeka se rival u osmini finala EP

Igra iz drugih 16 minuta je pravi recept za nastavak prvenstva

  • 1
Vaterpolo Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije

Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je reprezentaciju Slovenije rezultatom 17:6 u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Splitu. 

Dobro su otvorili meč izabranici Dejana Savića, poveli sa 2:0, pa 4:1, da bi se prvi kvartal završio sa 5:2.

Ipak, druga četvrtina donela je mnogo bolju igru Slovenije. Mučili su se srpski reprezentativci i u napadu i u odbrani, pa je drugi deo igre pripao rivalima sa 3:2.

Ta loša druga četvrtina kao da je razbesnela Savićeve vaterpoliste, koji su u trećoj deonici zaigrali dosta ozbiljnije, igra u napadu je postala dosta tečnija i to je rezultiralo ubedljivim trijumfom od 6:1.

Pred poslednju četvrtinu sve je bilo rešeno, a naša selekcija je nastavila tamo gde je stala u trećoj i dobila taj deo igre sa 4:0.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Strahinja Rašović sa četiri pogotka, po dva su postigli Viktor Rašović, Nemanja Vico, Đorđe Vučinić, Ognjen Stojanović i Radomir Drašović, dok su po jedan gol postigli Vasilije Martinović, Luka Pljevančić i Marko Radulović.

Srbija je grupnu fazu završila kao drugoplasirana ekipa Grupe D, što znači da će naša selekcija igrati meč osmine finala u nedelju od 20.30.

Rival Delfinima u meču osmine finala biće trećeplasirani iz Grupe B, a to će gotovo izvesno biti Francuska ili Grčka. Potencijalno četvrtfinale donelo bi nam meč protiv Italije ili Crne Gore, u zavisnosti od ishoda međusobnog duela te dve selekcije kasnije danas.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Video: Đoković zagrmeo jako sa vaterpolistima: A sad, adio i ko zna gde, i ko zna kad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veseli smo

    2. septembar 2022 | 14:47

    Mnogo se radujemo sto smo srusili vaterpolu silu Sloveniju. Jos Bih, Makedoniju I radost kompletna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA