Skandal u Splitu: Grk koji nastupa za Novi Beograd optužio sudiju da je pomogao Hrvatskoj

Vlahopulos smatra da je njegovoj reprezentaciji poništen čist gol

  • 3
Angelos Vlahopulos Foto: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Grčke remizirala je protiv Hrvatske 5:5 u poslednjem meču Grupe B na Evropskom prvenstvu u Splitu, u meču koji je direktno odlučivao koja od selekcija će se plasirati u četvrtfinale.

Grčkoj je bila potrebna pobeda, dok je domaćinima i bod bio dovoljan. Na kraju je završeno remijem, ali Grci su bili izuzetno ljuti na odluke sudije.

Najglasniji u tome bio je Angelos Vlahopulos, inače igrač Novog Beograda, koji se oglasio na Instagramu posle utakmice, objavio video snimak sporne situacije pri rezultatu 3:3 i postavio nekoliko pitanja čelnim ljudima evropskog vaterpola.

- Kako sudija u ovoj situaciji može svirati dva metra? Zašto sudija koji je priznao gol ili delegati ne mogu da isprave ovu veliku grešku? Kako možete da postavite španskog sudiju da sudi utakmicu koja odlučuje o tome ko će igrati protiv Španije u četvrtfinalu - napisao je Vlahopulos na Instagramu.

Na kraju je Grčka završila kao drugoplasirana, pa će u osmini finala igrati protiv Izraela, koji je završio na trećem mestu u grupi sa Srbijom. Hrvatska se plasirala direktno u četvrtfinale.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aggelos Vlachopoulos (@aggelosvlachopoulos)

Video: Poslednji ples zlatnih vaterpolista, i Nole im se poklonio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    3. septembar 2022 | 15:34

    Igrao sam vaterpolo, nisam baš neuk po pitanju pravila igre, mada je u ovom sportu dosta toga relativno... Elem, ne vidim zašto je poništen gol.

  • zlatko

    3. septembar 2022 | 15:21

    Pa kad to kaže Grk i jos ako pri tome igra za beogradski klub onda je to optužba u kojoj je vatrepolo federacija pod hitno mora oglasiti i ponistiti utakmicu te automatcki registrirati pobjedu Grcke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA