≫ 

Sprečen totalni krah našeg vaterpola: Srbija posle peteraca izbegla najgori rezultat u istoriji na EP

Trebaće nam još... Dosta vremena da se vratimo na kolosek

  • 20
Vaterpolo Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Sa smenom generacija, stigli su i crni dani za naš vaterpolo... Srbija je na tešku muku posle peteraca savladali selekciju Holandije 12:11 (6:6 u regularnom delu igre) i igraće za 9. mesto na Evropskom prvenstvu, što nas dovodi do situacije da bi porazom napravili najgori rezultat u istoriji otkad reprezentacija naše zemlje učestvuje na šampionatu kontinenta.

Srpski kolektiv, koji doživljava totalnu rekonstrukciju po odlasku slavnih "delfina", igraće za 9. poziciju protiv Rumunije koja je slavila 11:10 u duelu sa Izraelom.

Možda nismo ovo očekivali, ali kako je takmičenje odmicalo, bilo je jasno da nam i nekada osrednjene ekipe mogu stvarati velike probleme. Holanđani ne spadaju čak ni u krug stabilnih selekcija, nisu prepoznati kao nacija koja baš gine za vaterpolom, ali su nas umalo gurnuli preko litice.

Pre ovog okršaja, Srbija je tri puta igrala sa Holanđanima dok je slavna generacija bila još tu, a rezultati su bili 15:7, 12:7 i 11:4. Naravno, za nas.

Pod zastavom Srbije, vaterpolisti nikada nisu ispadali pre polufinala, a zajedno sa Crnom Gorom samo 1999. godine se nije stiglo među četiri najbolje ekipe kada smo bili sedmi u Evropi.

Tek kada bi otišli do 1926. godine i tadašnjeg devetog mesta, moglo bi da se poravna sa ovim momentom. Samo, sada je bitno da Srbija dobije Rumuniju, što uopšte neće biti lako u ovakvom stanju.

Video: Nolemanija na oproštaju vaterpolista, igrači Italije se slikali sa teniskim asom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Kazanova

    6. septembar 2022 | 15:18

    Bravo momci. Narod je razmazen, ne znaju koliko je tesko biti medju najboljima. Idemo dalje. 💪🇷🇸

  • Ja pa ja

    6. septembar 2022 | 15:23

    "Ima jake Zvezde bez jakog Partizana" -Zvezdan Terzic "Nema reprezentacije bez Partizana" -Ja

  • Bgd

    6. septembar 2022 | 14:50

    Sta kaze ministar Udovicic hoce li biti doceka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA