Besplatan ulaz na SP u rvanju u Beogradu

Udovičić je posebno pohvalio izvanrednu saradnju koju Ministarstvo omladine i sporta ima sa Rvačkim savezom Srbije

  • 0
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio, Srbija, rvanje Foto: Tanjug/AP

Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva u rvanju kome će Beograd biti domaćin od 10. do 18. septembra.

Svečano otvaranaje biće održana u Štark areni 11. septembra u 16 časova, a organizatori najavljuju spektakularan program. Ono što je sjajna vest za sve ljubitelje sporta, a posebno rvanja u Srbiji je podatak da će ulaz u najveću dvoranu na Balkanu biti slobodan, a preuzimanje besplatnih ulaznica biće organizovano na punktovima ispred Beogradske arene.

Svetski šampionat za seniore okupiće 2.500 rvača iz 75 zemalja, a predsednik Organizacionog odbora i pomoćnik ministra omladine i sporta, Darko Udovičić, najavljuje veliki spektakl.

- Dodeljivanjem organizacije Svetskog seniorskog prvenstva, Rvački savez Srbije dobio je veliko priznanje za sve ono što radi poslednjih godina i veoma nam je drago zbog toga. Siguran sam da će ceo naš organizacioni tim još jednom dokazati da smo neprikosnoveni domaćini velikih sportskih događaja, a da će svi gostii iz Srbije poneti najlepše uspomene. Uveren sam i da će, pored odličnih sportskih rezultata naših takmičara, ovaj šampionat doprineti dodatnoj promociji naše zemlje i Beograda u svetu, ali i rvanja kao sporta - rekao je Udovičić i dodao:

- Upravo iz tog razloga sam počastvovan i privilegovan što sam dobio priliku da budem predsednik Organizacionog odbora i na tome zahvaljujem Rvačkom savezu Srbije i njegovom predsedniku Željku Trajkoviću.

Udovičić je naglasio da su sve strukture u organizaciji ovog Svetskog šampionata svojim obavezama prišli na izuzetno profesionalan način i da se pažnja posvetila i najsitnijim detaljima:

- Rvački savez Srbije ima vrhunski uigran i profesionalan tim, koji je u svakom trenutku znao šta želi od organizacije ovog prvenstva. Olakšavajuća okolnost je činjenica da svi imaju bogato iskustvo u pripremi ovakvih takmičenja. Tu pre svega mislim na takmičenja u omladinskim kategorijama, koja su održana prošle godine i koja su bila usputna stanica za ovo seniorsko prvenstvo koje nam sledi.

Udovičić je posebno pohvalio izvanrednu saradnju koju Ministarstvo omladine i sporta ima sa Rvačkim savezom Srbije.

- Naša saradnja dvosmerno funkcioniše, to je jedan izuzetan partnerski odnos i na to smo veoma ponosni. Treba istaći da je tome znatno doprineo izuzetan rad ljudi u Rvačkom savezu, ali i vrhunski rezultati koje naši rvači u kontinuitetu ostvaruju u poslednje vreme. Rvački savez je možda i najbolji primer sinergije države sa nekim nacionalnim granskim sportskim savezom, koji pored odličnih takmičarskih ostvarenja na pravi način promoviše i sport u našoj zemlji - rekao je Udovičić i dodao

Pozivam publiku da u što većem broju dođe u Arenu i pruži podršku svim rvačima, a da posebno svi navijamo za naše takmičare za koje sam uveren da će dati sve od sebe da osvoje medalju što bi u ovako izuetnoj konkurenciji bio veliki uspeh. Siguran sam da ćemo kao organizatori ispuniti najviše standarde i očekivanja i još jednom se dokazati i potvrditi kao vrhunski domaćini i da ćemo svi zajedno ponovo poslati prelepu sliku sportske i uspešne Srbije u svet.

Video: Srbin treći na US openu: Rvač Marko Bojković niže uspehe u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA