Dve zlatne medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u rvanju za sada: Nastaviće se...

Čekaju nas još dve sutra u dva finala

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio rvanje Zurabi Datunashvil Ivan Huklek

Foto: Tanjug/AP

Srpski rvači grčko-rimskim stilom ostvarili su istorijski uspeh na šampionatu sveta u Beogradu, pošto su posle dva dana takmičenja osvojili dve zlatne medalje i ostvarili dva plasmana u finale.

Srbija je obezbedila četiri medalje i oborila dosadašnji rekord od tri odličja na jednom šampionatu.

Zlato su danas osvojili Ali Arsalan i Zurab Datunašvili, a sutra će se za zlato u finalu boriti Sebastijan Nađ i Mate Nemeš.

Arsalan je u kategoriji do 72 kg u finalu pobedio Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana rezultatom 7:4.

Naturalizovani Iranac, koji se takmiči pod srpskom zastavom, prethodno je u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Ibrahima Ganema.

Na putu do finala bio je bolji i od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.

Arsalanu je ovo druga medalja ove godine za Srbiju, nakon što je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Datunašvili je odbranio titulu prvaka sveta, u kategoriji do 87 kilograma, pošto je u finalu pobedio Turpana Bisultanova iz Danske rezultatom 6:2.Datunašvili je bio najbolji na planeti i prošle godine u Oslu.

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju na putu do finala pobedio je i Davida Losoncija iz Madjarske 4:3.Sutra će se za titule svetskog šampiona boriti Sebastijan Nađ i Mate Nemeš.

Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0.

Prethodno, u prvom kolu bio je bolji od Abdeldžbara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobedio Hračjua Pogosjana iz Jermenije 4:0.

Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana 5:2.On je u prvom kolu savladao Indijca Ašu Ašua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu bio bolji od Poljaka Mateusa Bernateka 3:1.

Srbija je imala priliku i za petu medalju, ali je Viktor Nemeš u meču za treće mesto poražen od Jermena Malkoša Amajana 7:1

Video: Luda proslava svetske titule Zuraba Datunašvilja: Stefanek ga nosio na rukama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA