Fitnes instruktorka Ksenija Krstić otkriva trikove za uspešno vežbanje u prirodi

U poslednje vreme sve češće možemo čuti da su mnogi teretane i četiri zida zamenili svežim vazduhom i prirodnim ambijentom i baš zato smo svedoci sve popularnijeg vežbanja na otvorenom

  • 2
Reebok Foto: Branislav Jovanović

Kako bi pomogla ženama da dođu do željenog izgleda i zdravog načina života, Ksenija Krstić, mlada fitnes instruktorka kreirala je aplikaciju za sve one koji žele da budu fit, a da ne odlaze u teretanu. Ksenija najviše uživa u vežbanju u prirodi koje joj pruža osećaj smirenosti, a kako ističe, ova vrsta treninga značajno ubrzava metabolizam i ojačava čitav organizam.

-Boravak na otvorenom čini da se bolje povežemo sa prirodom i da upijamo njenu energiju od koje se u današnjem vremenu sve više udaljavamo. Vežbanje u prirodi ima više prednosti, a redovna fizička aktivnost će nam doneti bolje raspoloženje i kvalitetniji san, višak energije, čistiju kožu, poboljšan imuni sistem i sporije starenje - rekla je Ksenija.

Kada je reč o pripremi za trening na otvorenom, Ksenija uvek vodi računa o vremenskim uslovima i trudi se da mesto na kom trenira bude u hladu.

-U Beogradu postoji pregršt mesta za prijatno treniranje na otvorenom, ali bih svakako izdvojila Košutnjak kao jednu od mojih omiljenih lokacija za vežbanje. Kako ne bi došlo do povrede, tokom biranja mesta treninga, uvek treba da vodimo računa da podloga bude što ravnija. Aktivnost je lek i za telo i za um, zato uvek podržavam svaki vid aktivnog odmora. Tokom svojih rekreacija, obavezno nosim vodu, pametni sat, kačket i lagodnu obuću, koja je posebno značajna za aktivnosti u prirodi. Prilagodljive patike koje pružaju adekvatnu zaštitu su izuzetno važne. Ja preporučujem Reebok Nano X2 Adventure, jer su pre svega lagane i komforne, a opet dovoljno čvrste i otporne na svaki teren.

Reebok Foto: Branislav Jovanović

Organizacija svakodnevnih obaveza i pronalaženje vremena za trening često predstavlja najveću prepreku za redovnu fizičku aktivnost, a kao značajno olakšanje u planiranju i organizaciji vremena Ksenija navodi korišćenje planera.

-Trening me čini srećnom i definitivno mi predstavlja jedan od prioriteta u danu. Kada nešto radite dugi niz godina, više ne razmišljate kako ćete to da uskladite uz ostale obaveze. To naprosto postaje deo vaše svakodnevne rutine. Za one koji se bore sa pronalaženjem vremena za trening predlažem uvođenje planera. Smatram da je plan rada najjednostavnije i najdelotvornije rešenje. Upisujte svoje obaveze i štiklirajte kada ih završite, jer ih na taj način nećete preskočiti, a pored toga, bićete dodatno motivisani - kaže Ksenija.

Za one koji se tek upuštaju u redovno treniranje i održavanje kondicije, Ksenija savetuje angažovanje trenera koji će uvek biti tu kao podrška i "prva pomoć", ali i kao izvor motivacije.

-Svaki uspon i pad će uvek prvo primetiti upravo trener i zato je ta međusobna komunikacija ključ svakog uspeha. U dosadašnjem radu sarađivala sam sa više od tri hiljade klijentkinja i baš sa svakom od njih sam tokom perioda saradnje bila u svakodnevnom kontaktu. Poverenje i komunikacija su osnova za dobar trening i samo na taj način se mogu ostvariti sjajni rezultati. Pored pitanja vezanih za tipove vežbi i ishranu, klijenti često žele da znaju koju opremu preporučujem jer ona igra veliku ulogu u izvođenju samih vežbi. Na meni je da im preporučim ono što je provereno i što i sama nosim, a sa Reebok Nano X2 Adventure ne mogu da pogreše, dizajnirane da izdrže čak i one najintenzivnije treninge.

Reebok Foto: Branislav Jovanović

Ksenijina fitnes aplikacija nudi više od 100 besplatnih treninga u prirodi i za kratko vreme je postala veoma popularna na našim prostorima. Praktične savete i edukativni sadržaj, fitnes instruktorka svakodnevno deli i na svojim društvenim mrežama koje su zadobile veliki broj pratilaca.

-XFE aplikacija se pokazala kao sjajan projekat, što dokazuje i činjenica da je to besplatna fitnes aplikacija koja se najviše puta preuzimala na Balkanu. Pored treninga, aplikacija nudi i brojne zdrave recepte, edukativni sadržaj i interesantne izazove. Mnogobrojne savete o vežbanju i ishrani na dnevnom nivou delim i putem svojih društvenih mreža, naročito instagram profila. Pratioci me često pitaju i za predlog kvalitetne opreme za treniranje, ali to uglavnom zavisi od mesta i vrste treninga.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ksenija Krstic / fitness (@xendzoo)

Ksenija ističe da su motivacija, predanost i strpljenje bili važan deo njenog puta do uspeha i da odustajanje baš nikada ne treba da bude opcija.

-Kao najvažniji savet za sve one koji ulaze u svet fitnesa, izdvojila bih da svaki cilj zahteva rad, svaki rad zahteva vreme, svako vreme zahteva odricanje, ali svako odricanje donosi rezultat. Strpljivo i bez odustajanja, jer samo tako se postiže uspeh.

Za odlaganje vežbanja više nema izgovora, preuzmite Ksenijinu aplikaciju, nabavite svoj model Nano X2 Adventure u Sport Vision radnji i pravac Košutnjak!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA