≫ 

Srpske odbojkašice su velike kraljice: Bez poraza idu u četvrtfinale SP, protiv Turske upisale deveti trijumf!

Ma, svaka čast devojke!

  • 7
Odbojkašice Srbije Foto: Grzegorz Michalowski / PAP / Profimedia

Odbojkašice Srbije su nepobedive na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu! Preživele su duele sa selekcijama poput Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Tajlanda, a danas su tom nizu pridodale i jaku Tursku, koja baš kao ni neki prethodni protivnici nije mogla ni do seta protiv naših devojaka - 3:0 (25:20, 25:21, 25:23).

Mirno, staloženo, znajući da im ovaj meč neće mnogo značiti po pitanju plasmana, jer su grupu svakako završile kao prvoplasirane, naše devojke su odigrale još jedan odličan meč protiv Turkinja u Lođu. Servis je funkcionisao gotovo besprekorno, a uz to smo dosta poena osvajali i uz pomoć bloka ili iz kontre.

Briljirale su sve naše devojke, selektor Danijele Santareli uspeo je neke i da odmori za samu završnicu koja će biti odigrana u poljskim Gljivicama i holandskom Apeldornu, ali čak ni to nije uspelo da ih poremeti na putu ka nastavku besprekornog niza i devetoj pobedi iz isto toliko susreta.

Već u prvom setu su naše devojke pokazale Turskoj da će se one uglavnom pitati o svemu, a ključnu seriju napravile su negde sredinom seta kada su stigle do maksimalnih +7. Rivalke su to uspele koliko-toliko da ublaže u samoj završnici približivši se i na tri poena zaostatka, ali dalje od toga nisu mogle - 25:20.

Danijele Santareli Foto: MN Press

U drugom setu videli smo nestvaran start srpskih odbojkašica, koje su počele serijom 7:0, koja je potom, logično, bila potpuno nedostižna za šokirane rivalke. Jesu ponovo Turkinje uspele da priđu pred sam kraj ovog perioda i to na dva poena, ali ponovo, ništa više od toga. Naše dame su realizovale drugu set loptu koja im se ukazala - 25:21.

Treći set bio je jedini u kojem su naše rivalke imale neki ozbiljniji zaostatak, ali su i to uz dobar servis uspele da preokrenu. Posle četiri poena zaostatka kod rezultata 5:9 usledio je niz odličnih servisa naših dama, pa je Srbija pred kraj seta stigla i do svojih +4 (21:17). Ipak Turkinje su tada ušle u svoj nalet, pa smo ipak imali dramu u ovom periodu igre, jer su i same nanizale četiri poena.

Još nije poznat rival Srbije u četvrtfinalu, a to će biti jedan od timova iz trougla Poljska - Dominikanska Republika - Kanada, koje tek treba da odigraju svoje preostale susrete.

Video: Odbojkaš smečom umalo onesvestio dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Уки

    8. oktobar 2022 | 19:35

    ПА ГДЕЈЕ ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЗАШТО ПЛАЋАМО РТС ЗНАЧИ ШОЛАК ЈЕ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ Е СРБИЈО МОЈА

  • Nana

    8. oktobar 2022 | 19:46

    NASE KRALJICE Odigrale svetski odbojku Bravooo

  • Goca

    8. oktobar 2022 | 20:47

    Bravo devojke 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏀🏀🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA