Srpske odbojkašice saznale rivalke u četvrtfinalu SP: Poljska kao domaćin nas čeka na putu ka medaljama!

Biće to spektakularan meč u Gljivicama

  • 2
Srpske odbojkašice U21 Foto: Vito Monopoli / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Srpske odbojkašice bez poraza su završile prve dve faze takmičenja na Svetskom prvenstvu i tako kao jedine prenele oreol neobedivosti u nokaut fazu takmičenja. Tamo će ih na startu u četvrtfinalu sačekati selekcija Poljske, posle konačnog raspleta u Grupi F.

Poljakinje su završile kao četvrtoplasirane, a zbog bizarnog pravila da se u četvrtfinalu sastaju selekcije iz istih grupa po sistemu F1 - F4 i F2 - F3, odnosno da nema ukrštanja sa Grupom G, tako je u Gljivicama zakazan novi meč Srbije i domaćina turnira.

Poljska je inače večeras propustila šansu da pobedom stekne tri boda i dođe čak i na treće mesto, ali su se borbene Nemice domogle petog seta i tako poslale svoje istočne komšije na megdan Srbiji.

Drugo četvrtfinale koje će biti odigrano u Gljivicama biće okršaj između Turske i Sjedinjenih Američkih Država. Upravo pobednici ova dva meča igraće za veliko finale.

Na drugoj strani parovi još nisu poznati, čeka se da u Holandiji svoje mečeve odigraju još Kina - Belgija, Japan - Holandija i Portoriko - Argentina. Zna se da će Italija biti prva u toj grupi, a Brazilke druge.

Video: Odbojkaš smečom umalo onesvestio dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. oktobar 2022 | 20:47

    Ovo je u istoriji sporta najgluplji zreb , da iz iste grupe se igra cetvrtfinale i polufinale. Onoga ko je ovo smislio smesta treba udaljiti i zabraniti mu da se ikada vise pojavi u sportu i na sportskim desavanjima . Bruka za jednu smotru koja je svetsko prvenstvo. Idemo plave gracije do trona, zivela Srbija 🇷🇸

  • Re

    9. oktobar 2022 | 12:06

    Samo hrabro.Jedina realna prepreka za titulu je Italija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA