≫ 

Bajka zlatne srpske odbojkašice: Prekinula medeni mesec zbog poziva Santarelija, debitovala i pokorila svet!

Život je čudo!

  • 1
aleksandra jegdić Foto: instagram/aleksandra1jegdic

Među zlatnim srpskim odbojkašicama, novim/starim svetskim prvakinjama, našla se i libero nemačkog Potsdama Aleksandra Jegdić, kojoj je ovo bilo debitantsko takmičenje u nacionalnom timu, ali to je samo jedan deo njene bajkovite priče koja je stala u nekoliko meseci, a krunisana u Poljskoj i Holandiji na Svetskom prvenstvu.

Njena priča je za solidan dokumentarni film.

Aleksandra se potajno nadala, ali nije sto posto bila sigurna da će doći poziv slektora Santarelija za svetsku smotru, a ona je tih dana imala druge planove - udavala se. I baš tih dana, kada je organizovala svoj najvažniji dan u životu, kada je vrcala od emocija, došao je poziv koji se ne odbija: selektor Srbije uvrstio je Aleksandru na spisak igračica na koje računa za Svetsko prvenstvo.

Njenoj sreći nije bilo kraja!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandra Jegdic (@aleksandra1jegdic)

O njenoj odluci, na koju ne bi pristale mnoge devojke, pričao je tada selektor Santareli.

- Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju. Eto, prekinuo sam joj medeni mesec, da ne kažem, uništio. Divna je devojka, kao i sve ostale, brzo se uklopila u sistem rada - rekao je tada Italijan.

Aleksandra Jegdić je, naravno, bila presrećna što je dobila poziv da brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu. To joj je u tom momentu jedino bilo važno.

- Osećaj je prelep, prvo moje takmičenje za seniorsku reprezentaciju. Suprug je presrećan, razume šta znači igrati za A selekciju Srbije. Izuzetno je ponosan, i uz porodicu velika podrška - rekla je Aleksandra Jegdić.

Jegdićeva je karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala je za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama.

Video: Srpske odbojkašice odbranile titulu šampionki sveta: Pogledajte slavlje posle pobede u finalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    16. oktobar 2022 | 08:03

    Bravo devojke! Vi ste ponos Srbije! Ovakvo jedinstvo, harmonija, podrška jedne drugoj, drugarstvo, požrrtvovanje, je primer kako se stiže do ogromnog uspeha. Svaka čast. Živela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA