≫ 

Najbolji libero sveta za Telegraf otkrila tajnu uspeha odbojkašica: "Zbog toga je ova medalja sada oko vrata"

Teodora Pušić dala je svoje utiske posle dočeka u Gradskoj skupštini

  • 0

Odbojkašice Srbije danas su pred nekoliko hiljada ljudi na balkonu ispred Gradske skupštine u Beogradu proslavile svetsko zlato osvojeno juče pobedom protiv Brazila u velikom finalu odigranom u holandskom Apeldornu.

Pune utisaka, srećne što su konačno kući i što su mogle radost da podele sa svojim narodom, odbojkašice Srbije su sa osmehom odgovarale na svako pitanje novinara u holu Gradske skupštine. Najbolji libero sveta, sada i zvanično, Teodora Pušić istakla je za Telegraf koliko joj je drago što je večeras bila deo ove fešte.

- Mi stvarno imamo tu čast i privilegiju da se godinama unazad penjemo na ovaj balkon. To je za srpskog sportistu najveća čast koju može da ima. Svaki put kada se popnemo je drugačija emocija, zato hvala svima što su došli i sa nama proslavili ovu medalju.

Prokomentarisala je i činjenicu da je Srbija ostvarila svih 12 pobeda na Svetskom prvenstvu, što je prosto nezabeleženo od kada postoji ovaj format takmičenja.

- Idemo u svakoj utakmici na pobedu, nekada se to desi, nekada pobeda izmakne. Posle pet meseci treniranja, mi smo se u maju okupili, stvarno smo nekako očekivali i davali sve od sebe i nadali se naravno da ćemo uspeti da odbranimo ono što smo 2018. godine.

Teodora Pušić Foto: MN Press

Ističe, pak, da je presudna za uspeh bila utakmica sa Poljakinjama, kada je Srbija uspela da posle velike drame i pritiska stigne do pobede kada nije baš sve išlo kako treba.

- Ovako ako gledamo taktički sa naše strane je prelomna utakmica bila protiv Poljske, druga utakmica, u četvrtfinalu, pred 13.000 - 14.000 ljudi. Pobediti domaćina, koji je igrao u tom trenutku izvanredno, nije mala stvar i to je bio presudni trenutak ovog prvenstva. Meni lično je najdraža pobeda baš protiv Brazila sa 3:0 u finalu.

Delovalo je da je sve išlo tako lako i glatko u finalu, a Teodora potvrđuje da zbog visokog nivoa naše igre nismo mogli ni da vidimo delić kvaliteta koji poseduje Brazil.

- Pa ja želim da kažem da smo tu utakmicu odigrali fantastično. Brazil nije imao prilike da se razigra, fantastična su ekipa, prepuna kvaliteta, nisu džabe u finalu Svetskog prvenstva i VNL-a koji je bio dva meseca ranije. Imaju puno kvaliteta, ali smo mi igrali na toliko visokom nivou, da nismo dali da se pokaže njihova igra.

Šta je tajna srpske ženske odbojke? Zbog čega nam ona svih ovih godina donosi toliko medalja?

- Ha-ha, to pitajte trenere koji pronalaze tu decu. Jako mi je drago kada vidim devojčice koje kada nas vide požele da treniraju zbog toga. Tajna je osim pojedinačnih kvaliteta zajedništvo, tim, energija, da verujemo jedna u drugu, zbog toga je ova medalja sada oko vrata.

Video: Hit scena na dočeku: Najbolji libero sveta prvo zaboravila, pa se setila da pozdravi baku i deku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA