Sjajni selektor Santareli za Telegraf objasnio emocije tokom finala: "Svi su mi rekli da živim u trenutku"

Italijan je sa osmehom na licu istakao kako će uraditi sve da ponovo dođe na balkon

  • 4

Odbojkašice Srbije proslavile su večeras na balkonu Gradske skupštine u Beogradu titulu prvaka sveta osvojenu u holandskom Apeldornu pobedom protiv selekcije Brazila u finalu u tri seta.

Jedan od ključnih tvoraca uspeha bio je i selektor Srbije, Danijele Santareli, koji je sa osmehom na licu za Telegraf odmah posle silaska sa balkona pokušao da "sabere" misli i da kaže kako se oseća posle fantastičnog uspeha sa našim timom.

- Neverovatno! Nisam zamišljao ovakvu vrstu atmosfere. Bilo je neverovatno. I ovo je razlog zašto sam želeo da osvojim ovaj trofej, jer su mi svi pričali mnogo lepih priča o dočecima. Danas je savršen dan za nas, dan posle osvajanja. Umorni smo mnogo, jer nismo spavali. Ali dobro je i tako. Mnogo smo slavili. Bili smo zajedno. Posle dugog leta smo završili sve na najbolji mogući način. Mnogo smo srećni.

Srbija je pobedila svakog, baš svakog na Svetskom prvenstvu. Dvanaest pobeda su imale naše devojke, a pitanje je da li je selektor to uopšte očekivao pred početak turnira?

- Ne, nisam zamišljao sigurno ni 9 pobeda sa 3:0, ni 12 pobeda zaredom. Ali sam znao da nam je stav dobar, da igračice igraju na dobar način i da žele da osvoje trofej. Korak po korak smo napredovali, patili smo u nekim trenucima, ali smo pobeđivali i znao sam da je trenutak savršen da osvojimo trofej.

Ono što smo mogli da primetimo jeste da je selektor svaki poen emotivno proslavljao, završavao na parketu, skakao sa svojim devojkama. Šta je njemu prolazilo kroz glavu tokom tog finala?

- Svi su mi rekli da moram da živim u trenutku, jer nije jednostavno, ne dešava se često da doživite taj momenat kao što je finale Svetskog prvenstva. I stvarno sam proživeo svaki trenutak, svaki poen. Rekao sam devojkama i pre meča da su sjajne, ali da tokom meča i posle njega mogu biti perfektne. Pokušao sam da uživam u svakom trenutku.

A da li ćemo Santarelija i dame za četiri godine ponovo videti na balkonu?

- Sigurno. Borićemo se stalno, svakog dana, na svakom takmičenju samo da bismo se vratili gore na balkon.

Video: Selektore Santareli kralju: Italijan obećao da će naučiti srpski za doček sledeće godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    16. oktobar 2022 | 23:49

    JEDNO VELIKO BRAVO I DUBOK NAKLON

  • Ovaj čovek

    17. oktobar 2022 | 09:41

    Da nista nije uradio a mnogo je uradio na kraju, prezivljavao je svaki poen kao nijedan srpski navijač, pa i selektor, s tolikom količinom emocija i radosti nakon svakog osvojenog poena. Bravo i veliki naklon!

  • Carapan

    17. oktobar 2022 | 10:07

    Bravo, cestitke!!!👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA