≫ 

Poznato je koliko će zlatne odbojkašice dobiti novca od države Srbije

Kao što je najavljeno, odbojkašice će novac dobiti tokom dana

  • 23

Vlada Srbije na današnjoj sedinici donela je rešenja o dodeli novčanih nagrada, u visini od po 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, glavnom treneru i članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenetvu.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima.

- Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Reprezentacija Srbije do titule je došla sa svih 12 pobeda, a pred izabranicama selektora Danijelea Santarelija redom su padale Kanada (3:0), Bugarska (3:2), Nemačka (3:0), Kazahstan (3:0), SAD (3:0), Poljska (3:0), Dominikanska Republika (3:0), Tajland (3:0) i Turska (3:0), a zatim u nokaut fazi Poljska (3:2), SAD (3:1) i Brazil (3:0).

Srpkinje su na čitavom turniru osvojile 36, a izgubile svega pet setova. Kapiten ekipe Tijana Bošković proglašena je za najkorisniju igračicu Svetskog prvenstva.

Od 2015. godine sa svih velikih takmičenja srpske odbojkašice su se vraćale sa odličjima - te godine su na Evropskom prvenstvu osvojile bronzu, a onda za redom dva zlata i srebro. Osvojile su srebro i bronzu na Olimpijskim igrama 2016. i 2020, te dva zlata na Svetskim prvenstvima.

Video: Hit scena na dočeku: Najbolji libero sveta prvo zaboravila, pa se setila da pozdravi baku i deku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    17. oktobar 2022 | 12:23

    I treba da dobiju,ZASLUŽILE SU SVAKI DINAR... 👏👏🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Deagan

    17. oktobar 2022 | 12:00

    Ne osvajaju samo sportisti medlje na takmičenjima. Veliki broj dece je osvojio bezbroj medalja na Olimpijadama,ali nisam pročitap da su doboli od države ovaj novac pa i više. Nenormalno je da u državi,gde ima puno bolesnih i gladnih,novac se daje sportistima koji ,u svakom slučaju potpuno zasluzeno, zarađuju dobar novac.

  • QQЛЕЛЕ

    17. oktobar 2022 | 12:23

    Као Гобеља и Урошевић за 1 (углавном изгубљену) евро утакмицу, односно по 2 центаршута иза гола

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA