Kinezi nagradili zlatne odbojkašice sa 300.000 evra, pa poručili: "Stvarajte novi sjaj za svoju zemlju"

Kompanija Ziđin sjajno je

  • 7
Odbojkašice Srbije Srbija - Brazil Foto: Profimedia/Sander Koning/AFP

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na tek završenom Svetskom prvenstvu koje je održano u Holandiji i Poljskoj. Naše devojke dobile su Brazil u finalu sa 3:0, a juče su dočekane od strane nekoliko hiljada navijača ispred Gradske skupštine.

Kineska kompanija Ziđin odlučila je da naše zlatne devojke nagradi sa čak 300.000 evra, a uz to je uputila i posebnu čestitku koju vam prenosimo u celosti.

- Drago nam je da ste se na upravo završenom Svetskom prvenstvu za odbojkašice 2022. borile tako predano i žestoko, sve do kraja, izdržavši pritisak i snažno napredujući ka pobedi.

Nakon osvajanja titule svetskog prvaka 2018. godine, uspešno ste odbranile tron i na ovom Svetskom prvenstvu 2022. godine, čime je fantastično demonstriran borbeni duh srpske ženske odbojkaške reprezentacije. Tim povodom, kompanije Srbija Zijin Koper D.O.O i Srbija Zijin Majning D.O.O upućuju Vam najsrdačnije čestitke!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je osvedočena snaga u međunarodnom svetu odbojke. U 2018. godini pobedile ste odbojkašice Italije i osvojile svetsko prvenstvo u odbojci, ostvarivši san o svetskom prvaku. Sada, posle četiri godine, na Svetskom prvenstvu 2022, uz niz od 11 uzastopnih pobeda, ponovo ste se plasirale u finale i pobedile Brazil, sa 3:0, osvojivši i odbranivši titulu prvaka. Svojom sportskom veštinom i borbenim duhom, zasluženo ste postale svetski šampionski tim. Ovakvo dostignuće nije samo praznik za oči i dušu svih navijača i ljubitelja odbojke, koji su oduvek bodrili odbojkašku reprezentaciju Srbije, već je i najbolja nagrada za trud i rad vašeg celog stručnog štaba. Ponos ste ovog divnog sporta i svih onih koji ga vole.

Kina i Srbija su čelični prijatelji, a naši bilateralni odnosi su izdržali testove turbulentnih vremena. Odbojka je takođe jedan od najpopularnijih sportova u Kini, a posebno ženska odbojka, čiji je uticaj odavno prevazišao smisao samog sporta. Kao što je duh zajedništva i borbe oličen u Vama, tako je postao i duhovni simbol neprekidne borbe i samousavršavanja. Očekuje se da će odbojkaške reprezentacije Kine i Srbije u narednom periodu imati više sportskih susreta, što će dalje podizati kvalitet ovog sporta u obe zemlje i donositi radost za sve navijače.

U ime našeg prijateljstva, velike naklonosti i ljubavi prema odbojci i odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, odlučili smo da Vas zbog ovog fantastičnog trijumfa, u znak podrške i divljenja, nagradimo sa 300.000 evra. Istovremeno, toplo Vas pozivamo da nakon treninga i takmičenja odvojite vreme i posetite Bor. Ovo je samo uvod, želimo Vam sve najbolje u budućim takmičenjima, da stalno unapređujte svoj takmičarski duh, stvarajte novi sjaj i osvajajte velika priznanja za svoju zemlju i svoj narod! - napisali su iz Ziđina.

Video: Dok smo čekali zlatne odbojkašice na aerodromu, uhvatili smo ljubavni par iz Zadruge: Sad su u braku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    17. oktobar 2022 | 19:29

    Da imaju imalo mozga pa da odbiju smrdljivi kineski novac, Zidjin je satrao Bor, razboleo Borane upotrebom teških toksina za vadjenje i odvajanje ruda, u Boru vlada epidemija kancera zbog toga. Zlo

  • Ejsi

    17. oktobar 2022 | 23:16

    Kad svi mogu da uzimaju, nek uzmu i one! Igrale su za kikiriki u Srbiji, nek naplate trud i rad!

  • Aleksandar

    18. oktobar 2022 | 06:46

    lako je Kinezima da dele tudje (nase) zlato!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA