≫ 

Oglasila se Iranka za koju se mislilo da je odbila da nosi hidžab na takmičenju: Slučajno mi je pao

Rekabi i ostali iranski sportisti napustili su hotel Garden Seoul u ponedeljak ujutro, a u sredu je trebalo da se vrate u domovinu

  • 1
Prkosna Iranka Elnaz Rekabi

Iranska sportistkinja Elnaz Rekabi (33), koja je dospela na naslovnice jer je navodno odbila da nosi hidžab dok je predstavljala svoju zemlju na Azijskom prvenstvu u sportskom penjanju u Seulu u nedelju, navodno je psole toga nestala. Izvori bliski Rekabi izjavili su za BBC da s njom ne mogu stupiti u kontakt od ponedeljka uveče, prenosi britanski Telegraph. Ubrzo se javila.

Iranska sportistkinja: Hidžab mi je pao, nisam ga skinula

Elnaz Rekabi (33) izjavila je danas da joj je hidžab pao s glave slučajno na međunarodnom takmičenju u Južnoj Koreji, komentarišući izveštaje da ga je namerno skinula da bi se solidarisala s protestima u Iranu.

U objavi na Instagramu, Rekabi je napisala da se vraća u Iran posle takmičenja, s ostatkom tima, preneo je Rojters.

"Nenošenje marame tokom takmičenja u Seulu nije bilo namerno...radilo se o lošoj proceni, neočekivano su me pozvali da se penjem", navela je ona.

U međuvremenu je Međunarodna federacija sportskog penjanja saopštila da prate slučaj iranske sportistkinje, da kao organizacija pokušavaju da ustanove činjenice i da su u kontaktu s Rekabi i Iranskom penjačkom federacijom.

Slučaj iranske sportistkinje privukao je veću pažnju javnosti kada je BBC na persijskom objavio da njeni prijatelji ne mogu da stupe u kontakt s njom. Iranska ambasada u Južnoj Koreji je demantovala tvrdnje da je nestala posle takmičenja.

U Iranu više od četiri sedmice traju protesti i neredi zbog smrti mlade Iranke Mahse Amini u pritvoru u Teheranu.

Amini (22) je pritvorila policija za moral, zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba. Ona je pala u komu nekoliko sati nakon hapšenja i preminula 16. septembra u pritvoru.

Video: Bila je u depresiji jer je mislila da zbog vere ne sme da radi ono što voli: Sada je fitnes ikona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA