≫ 

Predsednik Skupštine grada Jagodine priredio prijem za zlatnu srpsku odbojkašicu iz Jagodine Saru Lozo

Lozo je na prijemo istakla da je Jagodina najlepši grad na svetu

  • 1
Dragan Marković Palma i Sara Lozo

Foto: Telegraf.rs

Sara Lozo, rođena u Jagodini gde i živi njena porodica, jedna je od članica reprezentacije svetskog prvaka, reprezentacije Srbije. Sara potiče iz sportske porodice, njen otac Dragan je bivši karatista. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma danas je priredio prijem u gradskoj kući u Jagodini za Saru Lozo, gde joj je uručio i novčanu nagradu grada Jagodine.

- Jagodina i Srbija se ponose Sarom Lozo. Ona je svoj odbojkaški put počela u Jagodini gde je sedam godina bila član Odbojkaškog kluba Jagodina, a kasnije se sama izborila mukotrpnim radom igrajući u Kazahstanu, Rusiji, Rumuniji i sada u Japanu. Ali baza za njen uspešan rad bila je Jagodina. Trebalo je na Svetskom prvenstvu pobediti 12 puta sve reprezentacije, a po dva puta SAD i Poljsku. Sara Lozo je danas idol deci i omladini ne samo u Jagodini. Sport u Srbiji nikada nije imao veću podršku države nego poslednjih 7 – 8 godina i to zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Prehodne vlast su se samo slikale sa sportistima na balkonu Skupštine grada Beograda, a danas sportisti istog dana kada se vrate sa svetskih takmičenja u Beograd dobiju vredne novčane nagrade od svoje države. Sport u Srbiji danas prati ekonomske uspehe naše zemlje, koji se ogledaju u tome da Srbija najlakše prolazi svetsku ekonomsku krizu uz najniže cene hrane i energenata, da se otvaraju nove fabrike, nova radna mesta, da imamo najnižu stopu nezaposlenosti u istoriji i najmanji javni dug u istoriji. Sportisti prave mostove i spajaju države - rekao je Marković.

Lozo je na prijemo istakla da je Jagodina najlepši grad na svetu.

- Ja sam ponosna što sam iz Jagodine i Jagodina je najlepši grad u Srbiji. Zahvaljujem se gradu Jagodini na premiji, na velikoj podršci, a pre svega mojoj porodici. Svetsko prvenstvo je završeno i ja kao i sve reprezentativke se okrećemo klupskim obavezama. Ja već u subotu putujem za Japan gde ću se priključiti svom novom klubu Ageo mediks iz Saitame - rekla je Lozo. Sara Lozo je obišla nekoliko osnovnih škola u Jagodini gde je promovisala odbojku kao sport i naišla je na srdačan prijem od učenika i njihovih nastavnika.

Marković je Sari Lozo uručio dres Kik boks kluba Palmini tigrovi, a Lozo je uzvratila dresom reprezentacije sa njenim imenom. Današnjem prijemu u Skupštini grada Jagodine prisustvovali su i otac Sare Lozo, Dragan Lozo, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Video: Vučić primio zlatne srpske odbojkašice: Kad biste mogle još jedno zlato sa Olimpijskih igara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Košarkaš Toma

    20. oktobar 2022 | 12:48

    Odlicno za Lozu,postigla je veliki uspeh,izmenjali su dresove,komlimente...?!Zasto Palma ne kaze kolika je novcana nagrada za uspešnu Lozo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA