≫ 

Šta je piklbol i zašto je ovaj sport zaludeo svetske zvezde? Durent poslednji u nizu koji je uložio novac

Kažu da je ovo sport budućnosti

  • 0
Kevin Durent Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent, zajedno sa svojim menadžerom Ričom Klejmanom, postao je suvlasnik piklbol kluba koji se takmiči u tamošnjoj elitnoj ligi. Piklbol je, kažu, sport budućnosti, reč je o nekoj vrsti mini-tenisa sa malim drvenim reketima i lopticom malo većih gabarita i drugačijeg materijala, nego ona koja se koristi u tenisu.

Durent je poslednji u nizu poznatih sportista, i poznatih ličnosti uopšte, koji je investirao u ovaj sport. Pre njega, to su isto uradili i njegove slavne kolege Lebron Džejms i Drejmond Grin, kao i najveće ime američkog fudbala Tom Brejdi.

Očito je da vlada prava pomama među sportistima za ovu novu zabavu koja bi u dogledno vreme mogla da se proširi i na širu populaciju, ne samo u SAD.

- Piklbol je mala strast koja samo nastavlja da raste... Ovom franšizom ćemo upravaljati sami, zadatak nam je da od nule podignemo i razvijemo organizaciju i klub - izjavio je Durent, koji, zajedno sa svojim agentom, posluje u okviru grupe "Thirthy five Ventures".

- Posvećeni smo investiranu u sportove budućnosti i prilike koje se ukazuju, a liga piklbola je definitivno nešto za šta smo jako zainteresovani - izjavio je durentov agent i poslovni partner Klejman.

Durant told the Boardroom — which he and Kleiman co-own — that he plans to be an active owner in MLP.

Pored pomenutih velikih NBA zvezda i Brejdija, i Kevin Lav je u grupi poznatih koji su investirali u jedan od klubova piklbol lige, ali i nekadašnja najbolja tensierka sveta Kim Klajsters.

Video: Kad je Džoj u bikiniju, svi muškarci su radosni: Američka sportska novinarka ima obline za medalju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA