≫ 

Preminuo nekadašnji kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije

Osim sporta bavio se glumom i novinarstvom

  • 2
Petar Stanišić Foto: MN Press

Nekadašnji kapiten odbojkaše reprezentacije Jugoslavije Petar Stanišić preminuo je u 88. godini u Beogradu.

Osim sporta bavio se glumom i novinarstvom. Rođen je na Baniji, a 1952. godine je počeo svoju bogatu igračku karijeru u kojoj je kao član OK Jugoslavije iz Beograda uspeo da osvoji četiri uzastopne titule prvaka države i tri kupa krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina. Stigao je i do nacionalnog tima tadašnje države i 16 puta je igrao za reprezentaciju Jugoslavije gde je jedno vreme bio i kapiten.

Kao trener vodio je Partizan, VGSK, Obilić, Poštar i Mačvu, a sa crno-belima je bio drugi u Kupu CEV 1985. godine. Dobitnih je brojnih priznanja za svoje sportsko životno delo, a uporedo sa sportskom imao je i umetničku karijeru jer je od 1955. do 1965. godine bio glumac pozorišta "Ivo Lola Ribar".

Kao novinar radio je za "Večernje novosti", kao i za Mladost, Svet, Kekec, Našu Borbu i Odbojku, a pisao je aforizme za Jež i Politiku.

Petar Stanišić će biti sahranjen u petak, 28. oktobra u 12 sati na Topčiderskom groblju u Beogradu, objavio je Odbojkaški savez Srbije.(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA