≫ 

Srpski rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Odličan uspeh naših sportista

  • 1
Rvanje Balkanijada Foto:RSS

Srpska rvačka reprezentacija osvojila je 17 medalja na šampionatu Balkana za pionire i kadete koje je održano u Bukureštu. Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu gde je osvojeno čak pet medalja, od čega četiri zlata i jedna bronza, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Đukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović. U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević.

Posle izvanrednih rezultata naših devojaka na šampionatu Balkana u Bukureštu, ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji.

- Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama“, kaže Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije i dodaje:

- Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu.

- Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju - zaključio je Perović.

Video: Ispreturala ga kao džak krompira: Malecna devojčica se rvala sa dečakom i izdominirala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    1. novembar 2022 | 12:09

    Bravo, bravo, bravo. O tome treba pisati, a ne o propalim fudbalerima koji ništa ne osvajaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA