≫ 

Anatolij Karpov priključen na respirator: Nova drama u borbi za život legende

Legendarni šahista se nalazi u veštačkoj komi nakon što je zadobio povrede glave i butne kosti nedavno po izlasku iz ruske Dume

  • 1
Anatolij Karpov Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Legendarni svetski šampion u šahu Anatolij Jevgenijevič Karpov priključen je na respirator, potvrdila je to njegova supruga.

Karpov je 29. oktobra pao i hospitalizovan je u Istraživačkom institutu Sklifosovski. Šahovski velemajstor i jedan od najboljih u istoriji ove igre nalazi se od tada u veštačkoj komi, a na svu muku zadesila ga je i  upala pluća.

Podsetimo, ruski mediji su objavili 31. oktobra da je Anatolij Karpov u intenzivnoj nezi i da mu se lekari bore za život, nakon što je dobio ozbiljne povrede glave i butne kosti.

Jedna od verzija na početku je bila napad, dok je druga verzija da je sam pao, a ustanovljeno je i da je u krvi imao velike količine alkohola u momentu kada ga je Hitna pomoć odvezla u bolnicu.

Mnogi njegovi bliski ljudi brzo su nakon objavljivanja informacije da je napadnut demantovali tu verziju, ali sada je i definitivno potvrđeno od strane njegove supruge da je legendarni šahista u teškom stanju i da se nalazi u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    2. novembar 2022 | 16:12

    Čuj alkohol u krvi. Pa opšte je poznato da su rusi trezvenjaci. Mnogi nikada u životu nisu videli alkohol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA