≫ 

Debakl rukometašica Srbije na Evropskom prvenstvu: Danska slavila sa +13, vrlo teško do prolaska dalje

Novi neuspeh protiv ekipe koja dolazi sa severa Evrope

  • 3
rukometašice srbije Foto: MN Press

Rukometašice Srbije doživele su veoma neprijatan poraz na Evropskom prvenstvu od selekcije Danske dvocifrenom razlikom, kojim su sveli svoje šanse za prolazak u narednu fazu na veoma nizak procenat - 21:34.

Dankinje su kontrolisale meč od početka do kraja. Iz minuta u minut razlika je rasla i bilo je pitanje gde će se samo zaustaviti. Već na poluvremenu je bilo jasno da naše devojke teško mogu da nadoknade sedam razlike protiv objektivno gledao mnogo kvalitetnijeg rivala, a to se potvrdilo u nastavku.

Treba istaći da Srbija igra bez velikog broja povređenih rukometašica. Sa druge strane, Danska je sigurno imala i motiv više zbog neuspeha protiv Slovenije na otvaranju.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Jovana Stojiljković sa šest golova, dok je četiri postigla Anđela Janušević. U timu Danske tri igračice su dale po četiri gola - Katerin Brotman-Hajndal, Mete Tranborg i Trine Jensen Estegard.

Preostao je meč sa selekcijom Slovenije, koja je domaćin, a gde Srbiji jedino pobeda "igra" ukoliko želi da obezbedi prolazak u narednu fazu takmičenja. Od ishoda drugog meča zavisi da li će ona morati da bude barem sa osam golova razlike ili će biti dovoljan i jedan, a da stvar bude bizarnija naše devojke će navijati za Dansku da ne bi došlo do trougla.

Video: Rukometašice plasman na Svetsko prvenstvo slavile uz hit Nedeljka Bajića Baje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    6. novembar 2022 | 23:36

    Treba zapitati trenera zašto postoje krilni igrači, zašto se sa igracicom više guramo sve kroz sredinu zašto to sve jednostavno izgleda kod Švedske i Danske. Igrao sam rukomet bas u Svedsku i znam o čemu pričam. Nemamo želje nemamo zar za borbom nažalost!!!! Smena trenera i zahvaliti se pojedinim igracicama

  • 5

    7. novembar 2022 | 00:36

    VEČITO ISTA PRIČA.NA PRIPREMAMA OPTIMIZAM,GRLJENJE,LJUBLJENJE,VELIKI CILJEVI I UVEK NIKAD NIŠTA.TAKO JE BILO I U KOŠARCI,TAKO ĆE BITI I U FUDBALU U KATARU.

  • Oki

    7. novembar 2022 | 07:11

    Nemaju nikakvu igru ja ne znam ni kako su stigle na prvenstvo.....bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA