≫ 

Neverovatan uspeh odbojkašica Zvezde, posle 9 godina igraju u Ligi šampiona!

Odličan uspeh za šampiona Srbije

  • 1
ŽOK Crvena zvezda Foto: ŽOK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde posle devet godina igraće u grupnoj fazi CEV Lige šampiona. Pobedom i u revanšu druge runde kvalifikacija protiv slovenačkog Kalcita rezultatom 3:1 (25:15, 22:25, 25:14, 25:21), čime su ušle u grupu C.

Ekipa iz Beograda će za rivale u ovom takmičenju imati Vakifbank (Turska), Novaru (Italija) i Potsdam (Nemačka).

Ni protivnice Crvene zvezde nisu baš praznih ruku, pošto će imati još jednu priliku da se dokopaju grupne faze Lige šampione, jer će se u baražu sastati protiv lošijeg iz dvoboja Tenerfie - Vašaš, gde je mađarski tim slavio sa 3:0 u prvom meču.

Drugi meč između Zvezde i Kalcita je bio odigran na Banjici, gde je vladala i odlična atmosfera.

Zvezda je prvi set započela poprilično izjednačeno, bilo je 8:8, da bi potom serijom od 5:0 otišla na nedostižnih 13:8, što je uspešno i sačuvala ekipa crveno-belih do samog kraja, što je bilo dovoljno i za pobedu u ovom setu.

Drugi set je na identičan način pripao ekipi Kalcita, napravili su seriju, poveli takođe sa 13:8, što im je bilo dovoljno da izjednače u ovom susretu, no ipak, Zvezda je u trećem setu pokazala zube i snagu i slavila je sa 25:14. Četvrti, poslednji, set je bio i poprilčno izjednačen, ali je do toga došlo zbog toga što su oba trenera dala priliku mlađim igračicama.

Najbolja u ekipi Crvene zvezde bila je Božica Marković sa 17 poena, Isidora Rodić je dodala 11, dok je Ana Živojinović imala 10. Kod Kalcita je najbolja bila Naja Boisa sa 13, a Maša Pucelj je dodala jedan manje.

Zvezda će prvi meč u Ligi šampiona igrati protiv Vakifbanka u Istanbulu 7. decembra.

Video: Ponos nacije: Ovako su dočekane srpske odbojkašice na beogradskom aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    9. novembar 2022 | 02:02

    ❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤BRAVO KRALJICE !!! ❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪❤⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA