≫ 

Gledajte borbe svetskih šampiona besplatno: Finale rvačke Superlige u Zrenjaninu

Čak šestorica aktuelnih prvaka sveta će nastupiti na ovom takmičenju

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio rvanje Zurabi Datunashvil Ivan Huklek Foto: Tanjug/AP

Rvački savez Srbije u nedelju 4. decembra u Zrenjaninu organizuje finalne mečeve domaće Superlige na kojoj će se sastati četiri najbolja kluba koja će se boriti za titulu šampiona.

Na takmičenju će učestvovati čak šestorica prvaka sveta i to Zurabi Datunašvili, Ali Arsalan, Sebastijan Nađ, Mate Nemeš, Viktor Nemeš kao i Hetig Cabolov. Svi zainteresovani će moći da prate spektakularne borbe u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 15 časova, a finalne borbe su na programu od 17 časova. a ulaz je besplatan.

U polufinalnim borbama sastaju se zrenjaninski Proleter i Radničkim sa Crvenog krsta, odnosno subotički Spartak i Partizan.

Proleter je klub koji u domaćoj Ligi nije imao ni jedan poraz, sakuoio je 26 bodova, Spartak je osvojio 25 bodova, dok su Partizan i beogradski Radnički osvojili po 21 bod.

U pitanju su izuzetno jaki klubovi i kvalitetne ekipe, pa ljubitelje rvanja očekuje pravi spektakl.

- Ova godina za Rvački savez Srbije bila je izuzetno dinamična, prepuna istorijskih rezultata i ponosan sam što je završavamo Superligom koja će biti najbolja do sada - kaže predsednik Rvačkog saveza Srboje Željko Trajković i dodaje:

- Važno nam je da nastavimo da ulažemo u klubove, stručni kadar, da obezbedimo odlične uslove za razvoj i napredak rvačkog sporta u Srbiji, i da svake godine postavljamo nove i sve više rvačke standarde. Posebno je zadovoljstvo kada u svojoj zemlji možete da pratite domaću ligu, koja parira svim svetskim rvačkim turnirima kako organizaciono tako i po kvalitetu borbi"

Prvi čovek srpskog rvanja je konstatovao da je od neprocenjivog značaja što u Srbiji možemo da gledamo majstorstvo čak šestorice prvaka sveta.

- Ovo je odlična prilika i za mlade rvače da vide sa kojim žarom i upornošću se bore i najbolji na svetu i oni koji ka velikim rezultatima tek idu. Pozivam sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu u Zrenjanin jer sam siguran da će prusustvovati borbama o kojima će se dugo pričati“, zaključio Trajković.

Video: Luda proslava svetske titule Zuraba Datunašvilja: Stefanek ga nosio na rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA