Na pomolu veliki skandal: Austrijanci neće na revanš u Srbiju zbog huligana, traže da se Vojvodina izbaci

U Kremsu uvereni da će EHF presuditi u njihovu korist

  • 4
RK Krems - RK Vojvodina, huligani Foto: Printscreen / Twitter

Krčka se veliki skandal i novi udarac za srpski rukomet. Austrijski klub Krems ne planira da dođe u Novi Sad na revanš protiv Vojvodine zbog divljanja srpskih navijača na prvom meču odigranom nadomak Beča.

Kako navodi klub, odluka je doneta kako bi se zaštitili igrači i funkcioneri. Utakmica u Kremsu je na trenutak bila i prekinuta zbog divljanja huligana koji su ubacivali predmete na teren i psovali igrače i navijače austrijskog kluba, a potom se sukobili sa policijom što možete videti u snimku.

EHF treba da donese odluku o ovom slučaju, a Rukometni savez Austrije stao je uz Krems i traži sankcije za novosadski klub.

- Rukometni savez Austrije i svi rukometaši osuđuju svaki oblik nasilja i agresije. Razumljiva je zabrinutost kluba u vezi puta u Novi Sad. Na EHF je da donese odluku o daljem postupku u ovom slučaju - navodi Markus Placer, predsednik Saveza.

U Kremsu "navijaju" za to da se utakmica odigra na neutralnom terenu bez publike ili da se Vojvodina potpuno isključi iz Evrokupa zbog neprimerenog ponašanja navijača.

Video: Lavko: Uvek je teško igrati protiv domaćina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    7. decembar 2022 | 10:28

    Срамота Аустрије је много већа јер из године у годину даје мизерни отпор на обиљежавању психопата психопатама у Блајбургу... ПС Осуђујем хулигане али не само наше већ уопште све и знам колико пате јер су овдје поломили вратове...

  • ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

    7. decembar 2022 | 10:34

    To se resava sluzbenim rezultatom u korist Vose i gotovo ne moraju ni da dodju.

  • Srpkinja

    7. decembar 2022 | 10:13

    Zbog tih huligana treba sportsku halu zastititi od igraca da nebudu zajedno sa igracima ili strogo kazniti i zatvorom ko gadja sa predmetima bilo kog igraca, to je teska sramota danjsnjih huligana i nevaspitanje omladine, treba drzava da reaguje pod hitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA