Kubacki pobednik kvalifikacija u Insbruku: Zahuktava se borba na Turneji četiri skakaonice, tu su i Slovenci

Na prva tri mesta su pored njega završili sunarodnik Kamil Štoh i Anže Lanišek iz Slovenije

  • 1
Turneja Četiri skakaonice Foto: Tanjug / AP

Tradicionalna Turneja četiri skakaonice koja uvek privlači dosta pažnje tokom novogodišnjih praznika polako, ali sigurno ulazi u svoju završnicu. Nakon takmičenja u nemačkom Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, takmičari su se preselili u Austriju gde su danas u Insbruku održane kvalifikacije za glavni deo takmičenja koji je na programu sutra od 13.30 časova.

Trenutno vodeći u generalnom plasmanu je Halvor Egner Granerud iz Norveške, koji je trijumfovao na obe prethodne skakaonice i do sada je sakupio 616,1 bodova. Ipak, on je danas u kvalifikacijama potpuno podbacio i zauzeo je tek 13. mesto sa 105 bodova.

Zato je njegov najveći rival, trenutno drugoplasirani u plasmanu, David Kubacki iz Poljske trijumfovao sa uverljivim skokom od 128 metara, što mu je donelo 126,8 bodova, čak četiri više nego što je osvojio Kamil Štoh, takođe iz Poljske koji je "leteo" do 126 metara.

Interesantno je da je treću poziciju zauzeo Slovenac, Anže Lanišek koji je skočio 121 metar i osvojio 116,1 bod. Pored njega se u Top 10 u današnjim kvalifikacijama nalaze još dva skakača iz nekadašnje zemlje bivše Jugoslavije - Peter Prevc koji je bio osmi, sa 121 metrom, ali sa 112 bodova, kao i Lovro Kos koji je isto skočio 121 metar, ali uz 108,7 osvojenih bodova za skok.

Upravo Lanišek ima šansu da završi barem na podijumu u generalnom plasmanu i tako ostvari veliki uspeh. Trenutno zauzima četvrto mesto ukupno sa 564,7 bodova.

Video: Romantika na skijama: Instruktor uhvatio učenicu pa zajedno zaplesali tango

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    3. januar 2023 | 17:09

    Norvežanin kao nekad Primož Ulaga.Ne ležim im Insbruk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA