≫ 

Granerud pobednik kvalifikacija u Bišofshofenu: Da li Kubacki sutra može do čuda i čuvenog trofeja?

Norvežanin je danas osvojio 4,4 poena više za svoj skok nego Poljak

  • 0
Turneja Četiri skakaonice Foto: Tanjug / AP

Ostala je poslednja predstava. Večeras su u Bišofshofenu održane kvalifikacije za četvrtu, ujedno finalnu od Četiri skakaonice, posle koje ćemo saznati ko će osvojiti prestižni pehar i upisati se u istoriju.

Trenutno za to najozbiljnije kandiduju Norvežanin, Poljak i Slovenac. A upravo je Halvor Egner Granerud danas trijumfovao na kvalifikacijama u austrijskom Bišofshofenu skokom od 137 metara koji mu je doneo 151,9 bodova.

Drugoplasirani je bio David Kubacki koji je išao pola metra dalje, ali je imao nešto slabije ocene za stil i telemark, pa je sakupio 147,5 poena. Na trećem mestu našao se Anže Lanišek iz Slovenije sa skokom od 134 metra uz 143,7 poena.

Upravo takav je i poredak u generalnom plasmanu pred finalni dan takmičenja. Granerud drži prvo mesto sa 877,8 osvojenih bodova, drugi je Kubacki sa 854,5 poena, dok je treći Lanišek sa 823,5 bodova.

Podsetimo, na skakaonici u Oberstdorfu trijumfovao je Granerud, baš kao i u Garmiš-Partenkirhenu, dok je u Insbruku pobedio David Kubacki.

Video: Kad te pogodi crni petak tokom zimovanja: Zaglavila se na žičari, baš iznad ledenog gejzira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA