≫ 

Uz transparent "Drhte ruke oko Banjaluke", rukometaši Srbije dobili šampiona Evrope

Orlovi su spremni za Svetsko prvenstvo

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije Foto: RSS/Rukometni savez Srbije

Rukometaši Srbije pobedili su u ponedeljak veče selekciju Švedske 30:28 (12:13), u drugom pripremnom meču za Svetsko prvenstvo koje je na programu od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

U prvom meču evropski prvak iz Budimpešte 2022. godine i vicešampion sveta iz Kaira 2021. bio je bolji i savladao Srbiju rezultatom 35:34.

Za igrača utakmice, iz redova Srbije, izabran je čuvar mreže Vladimir Cupara, dok su Kukić i Radivojević sa po pet golova bili najefikasniji u taboru Orlova.

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: RSS/Rukometni savez Srbije

- Zaista smo srećni i zadovoljni pobedom. Posebno me raduje drugo poluvreme, kada smo imali i četiri gola zaostatka, ali je tim ostao fokusiran na cilj i dogovore koje smo napravili, te smo uspeli da se vratimo rezultatski. Ovaj meč nam je bio važan da isprobamo neke akcije, naročito u odbrani. Poѕitivno je i što su svi igrači dobili priliku da zaigraju i da nema povređenih. Svi igrači su zdravi i spremni za oni što sledi. Jasno je da ovaj meč nije doneo bodove na Svetskom prvenstvu, ali nam je doneo samopouzdanje u pravom trenutku, odlazimo u Katovice spremni da damo sve od sebe da ostvarimo cilj i dođemo do četvrtfinala - rekao je selektor Srbije Toni Đerona.

Orlovi su u Halmštadu imali i fantastinu podršku sa tribina, svih 60 minuta glasnu podršku pružali su im Srbi koji žive u ovom švedskom gradu i okolini.

Srbija inače prvi meč na Svetskom prvenstvu igra 13. januara protiv Alžira, potom se 15. januara sastaje sa Nemačkom i 17. januara sa Katarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA