≫ 

Perfektan start srpskih rukometaša na Svetskom prvenstvu, Alžir potučen do nogu, Đorđić izbombardovao rivala!

Sjajan meč ekipe Antonia Đerone

  • 7
Rukomet, muška reprezentacija Srbije, Srbija Slovenija slavlje Foto: MN Press

Najbolji rukometaši Srbije fenomenalno su startovali na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj savladavši reprezentaciju Alžira 36:27 (16:13) u okviru grupe E u Katovicama.

Sledi nam meč sa Nemcima u nedelju, a dva dana kasnije i poslednji meč u Grupi E - protivnik je Katar.

Najefikasniji akter meča bio je Marsenić sa devet golova, gro pogodaka postigao je u drugom poluvremenu kada je zapečatio trijumf koji su do tada, minut po minut, sjajnom timskom partijom izgradili i materijalizovali fenomenalni Đorđić, Ilić i ostatak ekipe.

Fenomenalni Đorđić osam puta se upisao u listu strelaca. 

Sjajan je u nastavku bio i Vorkapić, koji je iz četiri šuta uspeo da dođe do četiri gola. isti broj pogodaka na svom kontu imao je i kapiten Ilić.

O igri mačke i miša u Katovicama možda i najbolje govori podatak da je Srbija vodila od samog početka meča. Negde do finiša poluvremena afrička selekcija je držala korak, uspevala je da se drži na tesnom odstojanju, da bi u samoj završnici, sa nekoliko munjevitih akcija, naš tim konačno došao i do četiri gola predosti.

Prvo poluvreme, napadački, u potpunosti je proteklo u znaku našeg levog beka Đorđića koji je bombardovao gol Alžira i definitivno je bio najjača prevaga na našoj strani. Ilić ga je pratio sa četiri gola, Marsenić se polako uključivao, a jedini problem - samo je tada to delovalo kao problem, bila su dva isključenja za Pešmalbeka.

Međutim, nije večeras ništa moglo da sputa srpske rukometaše da dođu do ubedljive pobede. Drugo poluvreme bila je čista dominacija našeg tima. Proradile su kontre, odbrana je iz minuta u minut profunkcionisala kao švajcarski sat, a Cupara je sa nekoliko odbrana potpuno demoralisao igrače rivala. Rezultat svega toga bio je ekspresni rezultatski beg Srbije na 5-7 golova razlike, i do deset, koja je bila na snazi negde pred sam kraj utakmice.

Sigurno, tačno, autoritativno, naši rukometaši su otvorili ovaj šampionat sveta. Obećavajuće! Slede mečevi sa objektivno jačim rivalima u kojima će Đeronin sastav, nadamo se, prikazati jednako dobru partiju kao danas i nastaviti u pobedničkom stilu da sakuplja bodove za drugu fazu takmičenja.

SRBIJA – ALŽIR 36:27 (16:13)

KATOVICE – Dvorana: Spodek. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mazeika i Gatelis (obojica Litvanija)

SRBIJA: Bomaštar (dve odbrane, sedmerac), Vorkapić 4, Borzaš 2, Abutović, Radivojević, N. Ilić 4, Pešmalbek 1, V. Ilić 2, Vejin 3, Kukić, Marsenić 9, Orbović 1, Milosavljević, Dodić 2, Đorđić 8, Cupara (11 odbrana, sedmerac).

ALŽIR: Gedbane (pet odbrana) Naim 4, Helal 2, Hičem 3 (3), Melazem, Nori Selim 5, Zemuči, Jasine, Kabeče 2, Sofijan, Kuri, Abdelkader 1, Arib 6, Ajub 4, Kermuče, Sami.

SRBIJA - ALŽIR 36:27 (16:13)

TOK MEČA

58. minut - Deset razlika je za Srbiju, alžirci su nokautirani.

53. minut - Srbija ide ka pobedi, Vorkapić je na 4/4 večeras, novi njegov pogodak - za 32:23! Ubedljiva prednost našeg tima, malo vremena do kraja, biće ovo rutinski finiš za Srbiju.

50. minut - Serija Alžira 3:0! Selimi je doneo našem rivalu prilazak na 27:22. Srećom, Marsenić je majstorijom odgovorio, u padu, uspeo je da zafelšira loptu leđima okrenut ka golu, uspeo je da pogodi mrežu Alžiraca. Ide i Đorđićev hitac, deveti gol za našeg daleko najefikasnijeg aduta - 29:23.

48. minut - Alžirci serijom 2:0 kažnjavaju nešto opušteniji pristup našeg tima koji je nastupio posle ubedljivog vođstva. Treba nam gol da umirimo protivnika, ubiti mu svaku nadu da može doći do preokreta. Ali, nova greška našeg tima u napadu...

43. minut - Sjajan rola Vorkapića. Tri šuta, tri gola za njega. Sevnula je kontra u kojoj je naše desno krilo munjevito pobeglo čuvarima a onda je usledila efektna egzekucija. Pogađa ponovo fenomenalni Đorđić, njegov deveti gol, Srbija lomi Alžirce - vodimo 26:19!

37. minut - Šesti gol Đorđića, prvi njegov šut u nastavku, i prvi gol u drugom poluvremenu! Sjajan je naš levi bek danas. Vodimo 23:18.

36. minut - Mini serija Srbije 2:0, sa igračem više smo se rezultatski ponovo distancirali od Alžiraca, Vorkapić i Tejin su bili neumoljivi. Srbija je sada u dobrom naletu, nova dva gola za naš tim, ponovo Vorkapić pronalazi cilj, za njim i Vanja Ilić, idmeo na 22:17. Alžirci uzvraćaju ali čini se da držimo sve konce igra u našim rukama.  

33. minut - Dodić jedini strelac za Srbiju u nastavku, Alžirci stižu, održavaju se na 2-3 gola razlike. Vodimo 17:15.

petar đorđić Foto: MN Press

POLUVREME

30. minut - Odlična završnica našeg tima, Cupara je održao plus četiri za naš tim, vodimo 16:12, imaćemo i poslednji napad u prvom poluvremenu. Đerona želi dobro da ga pripremi, zove tajm-aut pred sam finiš. Šteta, nismo iskoristili napad, ali Alžirci jesu svoj - za konačnih 16:13 posle 20 minuta. Ilić i Đorđić najefikasniji u našem timu sa po četiri gola, Marsenić i Borzaš imaju po dva.

26. minut - Vraćaju se u igru Alžirci, priđli su na 13:12, imaju i igrača više pošto nam je Marsenić isključen - ali smao za kratko je Srbija u kontra ritmu. Evo nas ponovo na tri razlike (15:12).

19. minut - Problem za našeg pivota Pešmalbeka, koji već ima dva isklučenja. Marsenić je doneo Srbiji dva gola prednosti, i iznudio isključenje igrača Alžira. Ubio je dve muve jednim udarcem. Sa igračem više smo se odbranili, pa ponovo pogodili - za 12:9!

Mihajlo Marsenić Foto: MN Press

13. minut - Nerešeno je, 7:7! Bolji period igre Alžiraca koji prilično dobro koriste svaku priliku, svaku kontru. Mala kriza igre Srbije.

9. minut - Sjajan je Đorđić, tri njegova gola, za vođstvo Srbije 6:4. Ali prate Alžirci, Daud je odgovorio na novi hitac našeg najefikasnijeg igrača. Cupara je vrlo raspoložen među stativama, ipak savladan je sa sedam metara. Alžirci na 6:5.

2. minut - Dobar početak Srbije, vodimo 2:0. Đorđić i Ilić su pogađali, Cupara je sjajnom odbranom incirao kontru iz koje je naš kapiten doneo 2:0. Alžirci su uzvratili, ali je Ilić, već u narednoj akciji, postigao svoj drugi gol, treći večeras za Srbiju - 3:1.

Grupa E

Nemačka - Katar 31:27

Srbija - Alžir 20:30

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Let

    13. januar 2023 | 20:28

    Samo ne hvalite kao fudbalere da odmah objavite kako igramo finale

  • Bata

    13. januar 2023 | 22:24

    Bravo momci, samo napred! Hvala i Egiptu da upotpuni divno veče, zavrnuli su uši kockastima.

  • Magaš

    13. januar 2023 | 21:16

    Finale nego šta......💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA