≫ 

Hrvatska doživela debakl na startu Svetskog prvenstva: Egipćani razbili "kockaste" sa devet razlike

Težak poraz Hrvatske

  • 2
Finale rukometna reprezentacija Hrvatska Španja European Handball Championship Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Hrvatske u rukometu doživela je bolan poraz na otvaranju Svetskog prvenstva. Egipat je bio bolji sa čak 31:22. Ovim rezultatom Hrvatskoj su znatno umanjene šanse za plasman u četvrtfinale SP-a jer se upravo na Egipat gledalo kao direktnog konkurenta u toj borbi.

Egipćani su se od samog početka utakmice odvojili, a njihova prednost je u jednom trenutku dosegla i šest razlike (11:5). Uz nekoliko taktičkih promena Hrvatska je smanjila na četiri razlike, ali više od toga u prvom poluvremenu nije uspela.

Odbrana nije funkcionisala, golmanima nije bilo lako te je u 30 minuta dvojac Slavić-Kuzmanović imao tek jedan obranjen udarac. Napad je uglavnom živeo na individualnoj kvalitetu Igora Karačića, koji je i pogađao i razigravao.

Iako je ekipa Hrvoja Horvata morala loviti zaostatak u drugom delu, igrala je još gore. U obrani nije bilo poboljšanja, a u napadu više nisu prolazila ni individualna rešenja. Hrvatska je na samom početku druge deonice došla na -3, ali nakon toga je prednost Egipta samo rasla.

Rukomet Srbija - Hrvatska Foto: Marko Jovanović

Na kraju su Egipćani i odmorili neke od najboljih igrača, dok je Hrvatska pokušala smanjiti poraz jer gol-razlika uvek može biti važna, no ni to nije uspela. Kod Hrvatske je najbolji bio Marin Šipić sa pet golova, dok su Igor Karačić, Filip Glavaš i Ivan Martinović postigli po četiri. Egipćane je sa sedam pogodaka predvodio Mahmoud Mohsen, a Yehia Elderaa i Ali Mohamed postigli su po pet.

Hrvatskim rukometašima u prvoj su fazi preostale utakmice protiv SAD-a i Maroka te se tu svakako očekuju pobede, ali bi se poraz od Egipta mogao pokazati kao ključan u borbi za četvrtfinale, koje je posebno važno jer donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. januar 2023 | 22:38

    Vreme Hrvatske kao rukometne velesile je proslo, mislim da smo trenutno bolji od njih.

  • Dalić

    14. januar 2023 | 09:53

    Poraz posvećujem braniteljima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA