≫ 

Nemačka u spektakularnom meču porazila Srbiju na Svetskom prvenstvu, sjajni Orlovi poklekli u finišu!

Odličan meč našeg tima koji nije krunisan dobrim rezultatom

  • 32
Rukomet Srbija - Nemačka Foto: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke 34:33 (19:17) u 2. kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu koje zajedno organizuju Poljska i Švedska. Izabranici Antonia Đerone bili su sve vreme u rezultatskom zaostatku, ali su pre svega borbenom partijom u nastavku, posebno u adrenalinskom finišu meča, došli nadomak egala, međutim Nemci su danas na golu imali izuzetnog golmana Birlema koji je najodgovorniji što su bodovi otišli u ruke našem rivalu.

Srbiji sledi dva dana predaha i potom izuzetno bitan meč sa Katarom protiv kojeg ćemo tražiti bodove za prenos u drugu fazu takmičenja. Katar i Alžir igraju kasnije i od ishoda tog meča zavisiće da li će nam trijumf u poslednjem kolu biti i ključan za ostanak na turniru.

Kukić je danas bio naš najraspoloženiji adut, sedam golova nam je doneo naš bek, Orbović i Radivojević su doprineli sa po pet golova...

Kod Nemaca, osim neverovatnog golmana Birlema koji je od deset odbrana pet imao u najvažnijim momentima meča, kada je Srbija bila u velikom naletu i pretila da meč uvede u neizvesnu završnicu, istakli su se Mertens sa sedam golova, Gola sa 5, Knor sa 4, Kolbaher sa 4.

Srbija je od starta utakmice bila u rezultatskom zaostatku, Nemačka je povela sa 3:1, potom 5:3, dok je Srbija jedini put imala egal u svojim rukama u sedmom minutu na 5:5. Od tada, naš rival je konstantno održavao od dva do četiri gola prdnosti zbog činjenice da je, napadački, imao vrlo tečnu igru i preciznu egzekuciju, ali ponajviše zbog toga što srpska odbrana danas nije bila na visini zadatka.

Cupara je krenuo od starta, međutim nije se proslavio u prvom poluvremenu. Dugo je bez odbranjenog šuta, pa je Đerona probao sa Bomaštarom koji je prvi šut zaustavio tek u 23. minutu - to je ujedno bio i prvi odbranjeni šut bilo kog našeg čuvara mreže danas. Generalno, kompletna odbrana Srbije nije doprinela onako kako mora i koliko može, previše statična i indolentna u momentima kada su, naizgled, Nemci bili bez rešenja. Tada su nas surovo kažnjavali i sa igračem manje.

Napadčki, ne može se mnogo toga prigovoriti našem timu. Tečno, uigrano, raznovrsno delovala je svaka naša akcija na polovini rivala, efikasnost je takođe bila na visokom nivou, procenti iskorišćenih napada visoki, međutim sve što smo napadački danas uradili kako treba, lošom defanzivom smo bacali u vodu. Nemačka prednost išla je i do pet golova razlike, no ni tada naši nisu posustajali. Igrali su sa ogromnom željom i atomskom energijom. Nisu posudtajali nijednog trenutka. Mic po mic, stigli su i do prilike da priđu rivalu na samo gol zaostatka - i onda se desio Birlem!

Fenomenalni golman nemačkog tima odbranio je zicere našim momcima, u tri navrata, kada smo već videli loptu u mreži za prilazak na samo gol razlike. Tim intervencijama nemački čuvar mreže je demoralisao srpske rukometaše, koji su, na minut i po pre kraja, bili kažnjeni za silne promašaje - golom koji je označio definitivan slom i kraj nade o pozitivnom rezultatu. Nemačka je na minut i po pre kraja povela sa tri gola razlike i mirno privela meč kraju.

KATOVICE – Dvorana: Spodek. Gledalaca: 3.000. Sudije: Hansen i Madsen (obojica iz Danske).

NEMAČKA: Volf (dve odbrane), Gola 5, Knor 4 (1), Koste 3, M’Benge, Veber 2, Stajnert 3, Grecki 1, Hefner 4, Damke, Mertens 7, Ernst, Kolbaher 4, Druks, Vicke, Birlem (10 odbana, jedan sedmerac).

SRBIJA: Bomaštar (četiri odbrane), Vorkapić, Borzaš 1, Abutović, Radivojević 5, N. Ilić 5 (5), Pešmalbek 3, V. Ilić, Vejin, Kukić 7, Marsenić 2, Orbović 5, Milosavljević 2, Dodić 1, Đorđić 2, Cupara (četiri odbrane).

Standings provided by Sofascore

NEMAČKA - SRBIJA 34:33 (19:17)

TOK MEČA

39. minut - Pešmalbek pogaša sada, ali kasno...

58. minut - Pešmalbek, ni on nije uspeo da nam donese gol zaostatka - ponovo Birlem! Kako brani ovaj čovek, junak, ako Nemci zadrže prednost i pobede.

57. minut - Radivojević... Opet taj Birlem! Propuštena je još jedna savršena šansa da priđemo na gol razlike. Promašuju, srećom, i Nemci, u igri smo i dalje!

55. minut - Orbović, moralo je ovo da prođe sa igračem više. Vode nemci 33:31, sve je manje vremena za Srbiju, ali ga ima. Moramo se odbraniti.

53. minut - Imamo napad za prilazak na samo gol razlike i igrača više! Neverovatan je Birlem, zaustavio je udarac Borzaša. kažnjavaju nas Nemci u narednom napadu - sa igračem manje!

50. minut - Golmani su sada u centru pažnje, po dve odbrane na obe strane. Budi se Cupara. Ali njegov kolega na drugoj strani Birlem sada, kako stvari stoje, rešava utakmicu! Odbranio je sedmerac Iliću nemački golman, pre toga i Radivojevićev udar sa krila! Bio je nesavladiv i nakon pokušaja Borzaša.

Vladimir Cupara, Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

47. minut - Odbijaju Nemci svaki nalet našeg tima. Ponovo su na tri gola odstojanja. Pešmalbek je promašio zicer, ali Kukić je večeras fenomenalan, sedmi njegov gol.

45. minut - Nismo bili bliže egalu još od starta poluvremena! Ilić je iz sedmerca doneo 29.27, prethodno smo se odbranili, a Pešmalbek iznudio kazneni udarac. Opet smo kapitulirali... uzvraćamo najbrže moguće, iz sedmerca, Ilić je neumoljiv. Opet smo na dva gola zaostatka.

43. minut - Dodić pogađa, naš najmlađi reprezentativac! Da li je ovo naznaka bolje igre našeg tima, Nemci vode 28:25.

41. minut - ništa ne možemo da odbranimo, Knor je probio kroz dvojicu naših, kapitulirali smo i u narednoj akciji - 28:23. Pešmalbek uzvraća, prethodno je Ilić bio siguran iz kaznenog udarca. Napadački i dalje imamo ritam, ali defanzivno sve to deluje mnogo lošije.

38. minut - Mertens je preuzeo napadačku palicu kod Nemaca, šesti gol nemačkog krila, za 25:21. U prethodnoj akciji Kukić je bio neumoljiv, ali je nažalost jedini raspoloženi u našem timu. Idu Nemci na maksimalnih 26:21.

35. minut - Kukić, fenomenalni Kukić! Sa igračem manje postižemo gol, 5/6 za Kukića večeras. Šteta, šteta, nikako ne uspevamo da se odbranimo, ali napadački igramo zaista zrelo i kvalitetno. Potrebno nam je par odbrana, za napad ne brinemo.

33. minut - Marsenić i Kukić pogađaju, prilazimo Nemcima na samo gol zaostatka (20:19), ali primamo gol sa igračem manje.

Rukomet, muška reprezentacija Srbije, Srbija Slovenija slavlje Foto: MN Press

POLUVREME

30. minut - Radivojević, sjajno - cepelin! prilazimo na 19:17, ovo je bilo dobro.

29. minut - Šteta, primili smo go lsa igračem manje! Štajner je iznenadio Bomaštara... Nemačka pred sam finiš poluvremena vodi 19:16. Sad imamo i dva igrača više, valja to iskoristiti.

26. minut - Treća odbrana Bomaštara, ali ne koristimo najbolje buđenje našeg golmana. Ilić je prestupio u prethodnoj akciji. Borzaš, ipak, donosi novi gol za naš tim (16:14), mic po mic se primičemo. Nemci održavaju tri gola prednosti, imaju odgovor za svaki naš uspešan udar. Radivojević je pogodio sada, njegov drugi gol.

23. minut - Konačno, prva odbrana naših golmana! Bomaštar je skinuo šut Nemaca, prethodno je Radivojević pogodio za prilazak Srbije na 15:12. Delujemo bolje posle tajm-auta Đerone. Međutim, peh za naš tim - Vejin se povredio i neće moći da nastavi meč. Suze u očima našeg beka.

20. minut - Knor donosi Nemcima dosad maksimalnih 15:11! Đerona mora da zove igrače na predah. Bomaštar nije uspeo da uhvati šut, ostao je na "krivoj nozi", malo je nedostajalo da zaustavi udarac.

17. minut - Kažnjeni smo. Kukić je, posle šuta, ostao da leži, Nemci su izveli munjevitu kontru koju su završili atraktivno, cepelinom - vode 13:10. Potrbeno je buđenje naših golmana. Cupara je krenuo, sada je Bomaštar na golu.

12. minut - Kukić je nezadrživ, srednji bek Srbije je danas izuzetno raspoložen za borbu. Sjajan je i Orbović, novi nejgov gol, sad je bilo važno - da se Nemci održe na minimalnoj distanci. I dalje imaju prednost (11:10), ali igra našeg tima obećava dobre stvari u nastavku.

Rukomet Srbija - Nemačka Foto: Gerhard Koffler / imago sportfotodienst / Profimedia

11. minut - Đorđić, ovo nam je bilo potrebno! Prvi gol našeg bombardera, vode Nemci 9:7.

10. minut - Igra se u paklenom ritmu, Hefner je nezadrživ, njegov novi gol koji donosi Nemcima novih "+2" (8:6). Napadački, Srbija deluje zaista dobro, ali defanzivno postoje propusti, nemački tim maksimalno koristi svaku pukotinu u našoj odbrani. Cupara je na golu.

7. minut - Egal je, 5:5! Hefner nam pravi mnogo problema, ali vrlo su tečni napadi Srbije, Orbović je izuzetan danas, njegov drugi gol! Sevnula je kontra naših, Orbović je rutinski završio akciju i doneo nerešen rezultat.

5. minut - Goleada u Katovicama! Nemci su neumoljivi, koriste gotovo svaki napad, vode 4:1, ali ima i Srbija svoje adute. Kukić, pa Orbović, održavamo minimalnu razliku.

2. minut - Nemci bolje, efikasnije otvaraju meč, vode 2:0. Vraćamo, Kukić je strelac - 1:2.

O UTAKMICI

Srbija je odlično započela turnir, pošto je u prvom kolu bila bolja od Alžira sa 36:27, dok je i Nemačka slavila u prvom meču protiv Katara 31:27, čime su obe ekipe napravile i krupan korak ka plasmanu u narednu fazu, a ovaj duel će umnogome biti značajan.

Pošto su obe ekipe slavili, izvesno je da će proći, ali je pitanje koliki broj bodova će preneti u narednu fazu, pa je samim tim i ovo meč od velikog značaja za našu reprezentaciju.

Selektor Srbije, Toni Đerona, odlučio se za identičan tim kao i protiv Alžira, pošto u 16 nije uvrstio Ivana Popovića, pivotmena, ali i Jovicu Nikolića, koji igra na poziciji desnog beka.

Srbija - Nemačka (18.00)

Nemačka, Srbija, propis Foto: IHF

Video: Od RSS imam obećanje da će moj klub dobiti pomoć u loptama i opremi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мika

    15. januar 2023 | 19:27

    Imali smo šanse ali ne možeš sa igračem više svaki put da primiš gol a pritom promašiš u napadu!

  • Ja

    15. januar 2023 | 19:20

    Kao u fudbalu napad odlican odbrane kao da nema

  • Miki

    15. januar 2023 | 19:43

    Nas golman je prvi sut odbranio posle 15 primljenih golova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA