≫ 

Raspad Srbije i poraz od Norveške: Orlovima potrebno čudo za opstanak na Svetskom prvenstvu!

Nečuveno šta se desilo u drugih 30 minuta meča...

  • 38
Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Rukometna reprezentacija Srbije pretrpela je veoma težak i bolan poraz od Norveške sa 31:28, čime su praktično i sami sebi otežali put, ali i zapečatili sudbinu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

Šteta, ogromna šteta zbog ovog meča. Srbija je imala imperativ pobede zbog situacije na tabeli i činjenice da su preneli dva od moguća četiri boda, ali su dosta dobro počeli protiv Norveške. Milosavljev je začarao mrežu, branio je skoro sve, a napad je postigao golove kao na traci.

Sve je to krasilo prvo poluvreme, Srbija je u nekoliko navrata imala i po četiri ili pet golova prednosti u prvom delu, što je čuvalo. Na poluvreme je otišla repreznetacija Srbije i na plus tri, te je sve išlo ka tome da će ovo biti veoma laka i veoma bitna pobeda naše selekcije, no ipak...

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je bilo sasvim drugačije, Milosavljev je odbranio i ovaj deo igre sa dve veoma lepe odbrane, praktično je zaustavio kontre Norveške, ali je tu krenulo da se slama sve. Deo po deo, pucalo je sve kao komadići stakla.

Norveška je uspela da postiže golove, ređala ih je kao na traci, ali Srbija to nije mogla da isprati.

Jedan loš napad, onda i drugi, treći, peti... Napadi su se ređali, napadi ali i promašaji, makar u slučaju Srbije. Norveška s druge strane je ređala gol za golom i prednost se topila, nestajala je, iako su Orlovi imali nekoliko puta prednost da odu na još više golova razlike.

Negde 15 minuta do kraja, Srbija je i zvanično ispustila svu prednost koju je negovala od samog početka. Bergerun je do kraja uradio isto ono što je Milosavljev malopre, začarao je svoj gol, dok je i Milosavljev totalno opao u koncentraciji.

Ovim porazom, Srbija je manje-više dovela u pitanje svoj opstanak na turniru i plasman u narednu fazu, te joj sada treba pravo čudo da bi se kvalifikovala u četvrtfinale.

Najefikasniji u našim redovima bili su Orbović, Radivojević i Đorđić sa po pet golova, dok su na drugoj strani najbolji bili Sagosen i Bartold takođe sa pet golova.

Srbija - Norveška 28:31 (17:14)

TOK MEČA:

60. minut (28:30) - Kraj meča... Srbija je ispustila ogromnu prednost.

52. minut (24:27) - Sve se raspalo, sve. Srbija ne može da postigne gol u drugom poluvremenu, odnosno, postigli su Orlovi sedam, ali su primili, pa duplo više. Veoma slaba igra u drugom poluvremenu. Bergerund je odbranio skoro sve na drugoj strani.

46. minut (22:24) - Totalni preokret Norveške... Poveli su sa dva gola prednosti, posle bezbroj neiskorišćenih napada Srbije.Cupara je zamenio Milosavljeva, ali to nije urodilo plodom, Norvežani i dalje održavaju svoju prednost.

43. minut (22:22) - Bogdan Radivojević je uspeo da postigne dva gola u dv anapada, odnosno, jedan je došao nakon sedmerca, dok je drugi posle akcije i tako je održao Srbiju u životu. Orlovi trenutno ne igraju baš kako su to radili u dosadašnjem toku meča i to bi mogao da bude veliki problem za njih. I došlo je do izjednačenja na ovom meču...

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

39. minut (20:19) - Evo ga i novi gol Dragana Pešmalbeka, iako se činilo da je Srbija bez ideje u napadu, sa beka je lopta stigla do Pešmalbeka, a ovaj je uspeo da pogodi gol. Usledila su i dva veoma laka pogotka Norveške čime su smanjili na -2, a potom i na -1. Nije imao sreće Milosavljev u ovoj situaciji.

35. minut (19:15) - Otvorio je Milosavlev i drugo poluvreme odbrnaom, ali to nije iskoristio napad Srbije, pošto su načinili grešku u organizaciji. Ali tu je golman da još jednom odbrani i opet prekrati šanse Norveške da se približe na dva gola razlike. Odmah na drugoj strani gol postiže i Miloš Orbović, njegov peti gol na utakmici. Dok je opet Milosavljev odbranio udarac Norveške, a onda smo došli i do prednosti od pet golova.

Drugo poluvreme

30. minut (17:14) - Kraj prvog poluvremena! Odlična igra Srbije u ovom delu, napad je funkcionisao baš na način kako je trebalo, nije se nabranio baš golman Norveške, ali jeste naš Dejan Milosavljev, čovek koji je možda i najzasluužniji što Srbija ima ovu prednost posle prvog poluvremena. Na kraju je malo i popustila koncentracija srpskih rukometaša, pa su napravili i još poneku tehničku grešku, ali u ovoj situaciji to nije previše važno, s obzirom na to da je prednost tu. Trenutno su najbolji sterelci u našoj repreznetaciji Orbović sa četiri gola, odnosno Ilić i Đorđić po tri.

25. minut (15:11) - Kako brani Dejan Milosavljev! Srpski golman je uspeo i u dva kontra napada da odnese pobedu protiv norveških napadača. To su iskoristili i i Srbi preko Bogdana Radivojevića, Jovice Nikolića i dostigli su Orlovi prednost od tri gola, ali je potom usledilo isključenje i tako su Norvežani uspeli nekako da se vrate i odbrane. Napad je besprekoran Srbije, dok i odbrana ide baš onako kako treba.

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

19. minut (11:9) - Naša reprezentacija je morala da igra bez golmana, nijsu bili precizni, a onda su veoma lako došli u situaciju da se brane sa igračem manje i lako su napravili višak, ali je odmah Bogdan Radivojević postigao gol na drugoj strani. U sličnom ritmu je nastavljen meč, gol za golom u ovim trenucima, da bi taj "trend" prekinuo Dejan Milosavljev, golman naše reprezentacije koji je odlično odbrani udarac Norveške.

14. minut (9:6) - Srbija je za sada trenutno veoma dobra u napadu, od čak osam udaraca, postigli su sedam golova i sve ide odlično. Na drugoj strani je Milosavljev izuzetno dobar u ovim momentima, te je sa svoje tri odbrane i dopustio prednost Srbiji, ali ona polako nestaje iz napada u napad, sve dok se ne uzvrati jednom brzom akcijom. Mijailo Marsenić je i ostao na parketu zbog faula Petera Oerbija. Sa sedmerca je siguran bio Ilić, dok je na drugoj strani odličan bio i Milosavljev.

9. minut (6:4) - Norveška je uspela da dođe do izjednačenja, ali je Milosavljev načinio i svoju treću odbranu, čime je dopustio Srbiji da ponovo ode na prednost od dva gola. Pogodili su Đorđić i Orbović, onda je usledila i još jedna odbrana Milosavljeva, ali i greška Milosavljevića u kontri, te će Norveška imati priliku da se opet vrati na gol zaostatka i to koriste, ali odmah i Orbović vraća!

5. minut (3:2) - Kreće Srbija napadom i odmah postiže gol, kombinovali su naši reprezentativci i siguran je bio Orbović sa nekih osam metara. Uspela je Srbija potom i da umrtvi igru Norvežana, kojima je sviran pasivan napad, da bi na drugoj strani pogodio i Mijailo Marsenić za još veću prednost našeg tima, potom je i Milosavljev odbranio, ali su Norvežani smanjili.

TRENUTNA TABELA:

Standings provided by Sofascore

KOMENTAR PRE MEČA:

Rukometna reprezentacija Srbije pred sobom ima možda i najvažniji meč na Svetskom prvenstvu, i to protiv zemlje koja "živi" ovaj sport, protiv Norveške (20.30, RTS 1, Arena sport 1 Premium). Ovo je ujedno i prvi meč drugi faze za našu ekipu, a sada nema prostora za grešku.

Srbija je prošla prvu fazu takmičenja sa dve pobede i jednim porazom, odnosno, preneli su dva boda, dok su Norvežani preneli "sva četiri", te je time i još teže za našu selekciju.

Osim Norveške, iz druge grupe su prošli još i Holandija i Argentina, koji ne bi trebalo da predstavljaju veliki zalogaj za naše momke, ali istovremeno ni za Nemce, koji su slavili protiv Srbije. Upravo zbog toga, meč sa Norveškom ima imperativ pobede. Trijumf je pod "moranjem" ukoliko Orlovi žele da se pronađu u narednoj fazi takmičenja.

Podsetimo, dve ekipe iz svake od četiri grupe će proći u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Takođe, čak bi i remi mogao da odigra ulogu Srbiji, ali onda bi naša reprezentacija morala previše da se uzda u ostale rezultate, te ne bi sve bilo u njihovim rukama.

Ono što raduje Orlove, jeste to da je golman Dejan Milosavljev, igrač utakmice protiv Katara, spreman i za ovaj duel, te će se on naći među stativama našeg gola, iz sastava su izostali Ivan Popović i Milan Bomaštar, dok je od ranije povređen i Predrag Vejin.

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    19. januar 2023 | 21:33

    Marsenic promašuje zicer pa pravi isključenje za 2 min i mi sa +5 na +1 za 2 minuta , kakvo drvo od igrača !! Sa 20:14 umesto 21:14 oni za 2 minuta na 20:19

  • 🌧️

    19. januar 2023 | 21:50

    Nema sreće od našeg rukometa......

  • Gg

    19. januar 2023 | 21:45

    Jel zabelezio jednu odbranu na ovom turniru Cupara?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA