≫ 

Đerona optimista: "Nada postoji, veliki cij je da se vratimo posle ovakvog poraza"

Srbija će naredni meč na SP odigrati u subotu protiv Argentine

  • 1
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Norveške rezultatom 31:28 (14:17) u meču prvog kola Treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Nakon poraza od Norveške, selektor rukometaša Srbije Toni Đerona rekao je da se nada oporavku od poraza i da slede ozbiljne analize.

- Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći. Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka - rekao je selektor Orlova i potom se osvrnuo na naredne mečeve i njihovu važnost za kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100% svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine - zaključio je Đerona.

Kapiten srpski rukometaša Nemanja Ilić podsetio je da je naš nacionalni tim dobro odigrao prvo poluvreme protiv Norveške.

- Dobro smo otvorili i drugo poluvreme, poveli sa pet razlike. Međutim, Norvežani se nisu predali, mi smo s druge strane izgubili preciznost u napadu i kasnije smo bili u konstantnom zaostatku. Protiv ekipe kao što je Norveška, to se teško stiže. Nedostaje nam malo više iskustva, ovakvih utakmica protiv ekipa kao što su i Norvežani i Nemci. To što smo sada i sa jednima i sa drugima odigrali jako dobro govori da nema brige za budućnosti, bićemo sve bolji i bolji, ali svakako da boli ovaj poraz - rekao je Ilić.

Srbija će naredni meč na SP odigrati u subotu protiv Argentine.

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    20. januar 2023 | 08:54

    Kaze - odbrana je bila losa,a ni napad nije funkcionisao...!?! Pa ko trenira tu ekipu,uradi nesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA