≫ 

Čudo Srbije i poraz Hrvata izostali: Orlovi pobedili Holandiju za kraj SP, Olimpijske igre ostaju pusti san

Srbija je doživela samo dva poraza, i to, protiv favorita i zauzela 11. mesto na Svetskom prvenstvu

  • 19
Rukometna reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu pošto su u poslednjem duelu pobedili Holandiju 32:30.

Pre ovog meča Srbija je bila treća na tabeli sa četiri boda i izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale SP. Ali, Orlovi su se nadali čudu i eventualnoj pobedi od 14 golova razlike, ili "kiksu" Hrvatske u meču sa Bahreinom, kako bi ušli među 10 reprezentacija koje idu u kvalifikacije za Olimpijske igre. .Na žalost, ništa od toga se nije dogodilo. Tako, Srbija je, posle ove pobede, zauzela 11. mesto, prvo "ispod crte" pa su kvalifikacije za Olimpijske igre ostale nedosanjan san.

I pored neuspeha, može se reći da je Srbija odigrala dobro prvenstvo. U grupnoj fazi poražena je od favorizovane Nemačke sa samo jednim golom razlike, i to, bez povređenog golmana Dejana Milosavljeva. Uz to, u drugoj fazi, usledio je i tesan poraz od još jednog favorita, Norveške, protiv koje su Orlovi imali i 5 golova prednosti, ali i 5 minuta bez gola na kraju meča. Sve u svemu, napravljen je temelj reprezentacije, sa mladim i talentovanim igračima, koji bi, uz naporan rad mogli da naprave dobre rezultate na narednim takmičenjima.

Kada je reč o ovom duelu, Orlovi su delovali tromo, istrošeno i bez mnogo energije da urade nešto više. Sa druge strane, rapsoloženi Holanđani krenuli su žestoko od starta, imali inicijativu i vođstvo i, uz to, koristili su svaku grešku Srbije kako bi sačuvali stečenu prednost.

Holanđani su relativno lako došli do 7:3, Orlovi su odgovorili mini serijom od 2:0. Ipak, u 19. minutu, Marsenić pogađa za -1, a onda pravi snažan faul i dobija direktan crveni karton. Do kraja poluvremena Orlovi su jurili prednost rivala, u tome su uspeli na kraju prvog poluvremena za 15:15, ali su dve velike greške Holnađani ponovo kaznili za 17:15.

Trebalo bi napomenuti i to  da bi prednost Holanđana bila mnogo veća da raspoloženi Dejan Milosavljev nije odbranio barem 6 ili 7 zicera. kada se uzme u obzir i odbranjeni sedmerac Cupare, jasno je koliko su Holanđani žestoko napadali.

U nastavku, Orlovi su mnogo bolje zaigrali i za 10 minuta nadoknadili zaostatak i došli do vođstva 21:20. Srbija je do deset minuta pre kraja bila u egalu, a onda je konačno uspela da dođe do prednosti od dva gola koju uspeva da sačuva do kraja susreta.

Video: Rukometaši napravili ludnicu u svlačionici uz Bajin hit i najavili rušenje Norvežana za četvrtfinale

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tesla

    23. januar 2023 | 19:52

    Meni je ovo dobar rezultat nase reprezentacije stvarno su dobro igrali ovo svetsko prvenstvo izgubili su samo protiv veliki favorita dve utakmice. Svako ima svoje misljenje ali ja im cestitam ovo je definitivno uspeh ovo 11.mesto👍💪

  • Dend

    23. januar 2023 | 18:28

    Na koji način im dati do znanja da igraju za svoju zemlju ili možda grešim da oni to ipak ne mogu da svate ?

  • Vučko

    23. januar 2023 | 20:27

    U svakom slučaju daleko bolje u svim segmentima od razvikanih primadona fudbalera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA