Rukometne supersile u finalu Svetskog prvenstva: Moćni Francuzi napadaju šampione Dance

Očekuje nas veliko finale

  • 0
Rukometna reprezentacija Francuske Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Danske pobedili su  selekciju Španije 26:23 (15:10) i plasirali se u finale Svetskog prvenstva gde će braniti titulu, i u kojem će igrati protiv selekcije Francuske koja je dobila domaćina Švedsku sa 31:26 (16:12) . 

Najefikasniji u pobedničkoj selekciji Danske bili su Simon Pitlik sa šest i Magnus Jensen sa pet golova. U reprezentaciji Španije istakli su se Aleks Dušebajev koji je postigao šest golova i Feran Sole sa pet.

Kada je reč o Francuzima, njima je ovo osmo finale SP, a samo su jednom poraženi u borbi za krunu, i to davne 1993. godine. Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Ludovik Fabregas sa šest, odnosno Dika Mem i Kentin Mae sa po pet golova. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Erik Johanson sa pet, odnosno Džonatan Karlsbogard i Daniel Paterson sa po četiri gola.

Nemačka je ranije danas posle produžetaka pobedila Egipat sa 35:34 i plasirala se u doigravanje za petu poziciju, dok je Norveška slavila protiv Mađarske sa 33:25 i obezbedila šansu da se bori za sedmu poziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA