Vreme čitanja: oko 2 min.

Mozzart osnovao Fondaciju: Pogled srcem za buduće decenije dobročinstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnivanje fondacije kruna je društveno odgovornog rada svake kompanije, a ovakva potvrda stiže i od kompanije Mozzart koja će svoje dobročinstvo ubuduće obavljati pod okriljem Fondacije Mozzart

  • 0
Mozzart Foto: Promo/ Mozzart

Od samog osnivanja 2001. godine, društvena odgovornost je duboko utkana u svaki segment Mozzartovog poslovanja, uz stalno usmeravanje pomoći ka obrazovanju, ekologiji, kulturi, zdravstvu, sportu, rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena... Upravo ova posvećenost CSR poslovanju prirodno je stvorila potrebu da se ode korak dalje i osnuje Fondacija, koja će omogućiti još širi spektar društveno odgovornih akcija, pod sloganom "Naš pogled srcem".

Osim predstavnika kompanije Mozzart, članovi Upravnog odbora novoformirane Fondacije su i istaknute ličnosti iz različitih društvenih oblasti koji će svojim bogatim profesionalnim iskustvom i autoritetom doprineti širenju dobročinstva u našoj zemlji. Dvostruki MVP Evrolige košarkaš Vasilije Micić, najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, proslavljeni glumci domaće pozorišne i filmske scene Nebojša Dugalić i Miodrag Radonjić, čuveni Nele Karajlić, načelnik Klinike za neurohirurgiju u Kliničkom centru Srbije prof. dr Miloš Joković i Ljubomir Kustudić počasni predsednik i jedan od osnivača MENSA Srbije rado su se odazvali pozivu da postanu članovi i svojevrsni ambasadori Fondacije Mozzart.

-Neobično je značajno da je kompanija poput Mozzarta odlučila da se bavi humanitarnim radom i na ovaj način. To će ne samo pomoći onima kojima je pomoć neophodna nego će i podići našu svijest o međusobnoj solidarnosti. Čast mi je da sam dio tog tima - rekao je Nele Karajlić.

Vasa Micić Foto: Promo/ Mozzart

Osim na košarkaškom terenu Vasa Micić svoje veliko srce pokazaće i radom u Fondaciji Mozzart.

-Veoma sam srećan što sam deo priče o Mozzart Fondaciji i što ću imati priliku da doprinesem pozitivnom ishodu i u najvažnijim utakmicama van terena. Kompanija Mozzart već dugo organizuje sjajne akcije, a prošle godine sam imao tu čast da košarkaški teren koji su otvorili u mom rodnom Kraljevu ponese moje ime. Radujem se svim projektima koje ćemo zajedno realizovati - istakao je košarkaš Vasilije Micić.

Uz Mozzartovu asistenciju pomoć je do sada stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva... Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, ideje startap timova lansirane su u univerzum, brojne preduzetnice su realizovale svoje biznis planove, različiti delovi Srbije dobili su terene na kojima će stasavati budući košarkaški asovi, brojni amaterski klubovi zablistali su u novim dresovima... U istom ritmu nastaviće i Fondacija Mozzart, a jedan od prvih projekata biće potpisivanje Protokola o saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA