Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova medalja za srpsko streljaštvo: Mikec i Arunovićeva doneli našoj zemlji srebro na Svetskom kupu u Kairu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bravo za naše sjajne strelce!

  • 1
Zorana Arunović i Damir Mikec Foto: Streljački savez Srbije

Drugi dan Svetskog kupa u Kairu doneo je Srbiji drugu srebrnu medalju. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su drugo mesto u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem. U nedelju, na startu turnira Zorana se okitila srebrom u pojedinačnom takmičenju.

Visok plasman ostvario je i miks puškom Teodora Vukojević / Milutin Stefanović, koji je završio na petoj poziciji.

Arunovićeva i Mikec su uspehom u Kairu produžili sjajan niz, koji traje već godinama. Prošle sezone su, zajedno kao članovi miks para, na velikim takmičenjima osvojili pet odličja. Među njima je i zlato na prošlogodišnjem Svetskom kupu u Kairu. Ove godine spustili su se na stepenik niže, ali potvrdili svetsku klasu.

U kvalifikacijama je tim Srbije zauzeo drugo mesto sa 582 kruga. Rival u meču za zlato bio im je drugi sastav Indije (Ritm Sangvan / Varun Tomar), koji je u kvalifikacijama pogodio krug više od Arunovićeve i Mikeca.

Duel za zlato je bio izjednačena borba. Indijci su češće bili u vođstvu, ali u prvoj polovini meča timovi su razmenjivali poene, nijedan miks nije uspeo da stekne više od dva poena prednosti. Sredinom meča prvi put su rivale razdvojila četiti poena. Indijci su poveli sa 10:6.

Srbija je smanjila na 8:10 i 10:12. Posle desetog poena Srbije, indijski tandem je bio precizniji u dve uzastopne serije, osvojio četiri poena za pobedu od 16:10. Treće mesto pripalo je sastavu Nemačke.

Na Svetskim kupovima ove sezone se primenjuju olimpijska pravila, ne dele se dve bronze, već samo jedna. U meč za treće mesto prolaze samo trećeplasirani i četvrtoplasirani u kvalifikacijama (a ne timovi plasirani od treće do šeste pozicije kao prošle godine). Vukojevićeva i Stefanović su skupili 628,9 krugova. Identičan rezultat postigao je i četvrtoplairani sastav Švajcarske 1. Međutim, Švajcarci su bili uspešniji u poslednjoj seriji i nastavili borbu za odličja u meču za bronzu, u kome su izgubili od Nemačke.

Andrea Arsović i Lazar Kovačević su zauzeli 18.mesto.

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA