Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljak postao šampion sveta u Planici: Nema ravnog Žili, i po nemogućim uslovima ugrabio pobedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

I u Sloveniji, kao i u Srbiji danas su vremenske prilike bile vrlo nestabilne

  • 2
Pjotr Žila Foto: Tanjug / AP

Poljski takmičar u ski skokovima, Pjotr Žila postao je šampion sveta u ski letovima na "maloj" skakaonici u slovenačkoj Planici, pošto je iza sebe ostavio izuzetno jaku konkurenciju po nemogućim vremenskim uslovima.

Vetar i sneg pravili su ogroman problem svim takmičarima na ovoj skakaonici, a samo pukom srećom nije bilo nikakvih nezgoda, pošto su se vetar, njegov pravac, smer i brzina menjali iz momenta u momenat.

Iako je napunio čak 36 godina, Žila i dalje oduševljava ljubitelje zimskih sportova, a ove subote je uz pomoć fenomenalnog skoka u drugoj seriji uspeo da napravi veliki podvig.

Posle prve runde bio je tek na 12. poziciji, ali je nakon toga skočio čak 105 metara, osvojio ukupno 134.2 boda, što mu je na kraju donelo prevagu u odnosu na Andreasa Velingera koji je bio drugoplasirani, odnosno Karla Gajgera koji je bio treći.

Poljak je sveukupno osvojio 261,8 bodova, drugoplasirani Nemac je završio sa 259,2 poena, dok je Gajger došao do 257,7 bodova, samo 0,4 više od Stefana Krafta iz Austrije koji je "izvisio" za pobedničko postolje.

Video: Marko Vukićević bez plasmana u spustu na Zimske olimpijske igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko Kodic

    26. februar 2023 | 01:33

    Ja volim i pratim zimske sportove ali mi ništa ne ulažemo u razvoju tog sporta Žalosnoa imamo uslova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA