≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijački šou na Banjici: Prozivanje Grobara i Makedonaca, okačene zastave Grčke i VMRO, a i moćan transparent

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored navijača, na kraju meča su i sami rukometaši izašli na teren sa zastavom Demira Jukića, nastradalog navijača Partizana

  • 10
RK Partizan, RK Vardar, Seha liga Foto: MN Press

Rukometaši Partizana su napravili ogroman podvig i na svom terenu, na Banjici, savladali su dvostrukog prvaka Evrope, ekipu Vardara iz Skoplja sa 28:22 u okviru 4. kola regionalne SEHA lige. Odličnu igru srpskih rukometaša su ispratili i Grobari, koji su načinili sjajan ambijent.

Ova utakmica je već unapred bila proglašena kao "meč ogromnom rizika", baš zbog toga što su Grobari najavili dolazak, ali i zbog činjenice da su isto uradili Komiti iz Skoplja, navijačka grupa Vardara. Ove dve grupe su se pobrinule da atmosfera dođe do usijanja.

Već od samog starta su na obe strane viđene pesme, ali i provokacije prema ovim drugima, u čemu su, ruku na srce, prednjačili Grobari.

Navijačka grupa crno-belih je počela sa paljenjem baklji, da bi potom istakla i ogroman transparent. Pored transparenta, našla se i zastava Grčke, koja bi i uprkos dobrim odnosima između Partizana i Paoka mogla smatrati provokacijom zbog nesuglasica i tenzija koje su desile između ove dve zemlje.

- Grupa srpskog imen, bugarskog vojnika slavi, mora da je teško sa tom krizom identiteta u glavi - napisali su Grobari na svom transparentu.

Naravno, nisu na drugoj strani ostali dužni ni gosti iz Skoplja. Oni su tokom meča visoko držali zastavu VMRO-a, terorističke organizacije koja je organizovala i izvršila Marseljski atentat, u kom je ubijen srpski kralj Aleksandar I Karađorđević.

Video: Novaku izneli broj 378, a onda su mu spremili veliko iznenađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AlexPFC

    1. mart 2023 | 11:08

    Ceo svet mrzi pravoslavlje. Umesto da se držimo zajedno, da podržavamo jedni druge mi se prozivamo i provociramo. Aloha, mi smo u suštini isti narod (kao i Crnogorci), ne treba nam bilo kakva glupost, čak ni na utakmicama.

  • Goran

    1. mart 2023 | 10:23

    Krenuli ste na rukomet, pa i to će te da upropastite!

  • dr

    1. mart 2023 | 10:36

    Tudjmanovce svi redom ponizavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA