Vreme čitanja: oko 3 min.

Vaterpolisti Srbije počeli pripreme pred kvalifikcioni turnir za Svetski kup

Vreme čitanja: oko 3 min.

Selektor Uroš Stevanović pozvao je 22 igrača

  • 0
Uroš Stevanović, Vaterpolo Foto: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije održala je prvi trening na bazenu u Kragujevcu u okviru priprema pred odlazak na kvalifikacioni turnir Svetskog kupa, koji se održava od 08. do 14. marta u Podgorici.

Izabranicima selektora Uroša Stevanovića ovo je drugo okupljanje u novom sastavu. Pre priprema u Kragujevcu, snage su odmerili sa vaterpolistima Amerike i Španije krajem prošle godine u Americi.

Na pripremama i prvom treningu u Kragujevcu je izostao jedino kapiten Nikola Jakšić, kome klub Novi Beograd nije dozvolio da trenira sa reprezentacijom, uz obrazloženje da mu je posle zalečene povrede bolje da trenira sa svojim klubom.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, koji je prisustvovao prvom treningu u Kragujevcu, istako je da reprezentacija svakako žali zbog izostanka Jakšića na ovim pripremama, ali da se nada da će se uskoro pridružiti saigračima.

- Počele su pripreme za Svetsko prvenstvo koje nam je najvažnije ove godine, a koje će se održati u julu u Fukuoki u Japanu. Imamo pre toga kvalifikacije u Podgorici za finalni turnir Svetskog kupa. Igrači su spremni, ali žao nam je što kapiten Nikola Jakšić nije sa nama pošto mu klub nije dozvolio da dodje na pripreme ali videćemo, polako, bitno je da se priključi kasnije - rekao je Jelenić i dodao da su ambicije reprezentacije najviši plasman na Svetskom prvenstvu.

Prema rečima selektora Uroša Stevanovića, koji je imenovan u oktobru prošle godine, vaterpoliste očekuju velika takmičenja u narednom periodu. Prvo zvanično takmičenje ove godine biće u Podgorici od 8 marta.

- Ovo je prvi trening u Kragujevcu, bićemo tri dana sami a onda nam dolazi reprezentacija Gruzije, sa njima ćemo imati tri treninga. Sedmog marta putujemo u Podgoricu na Svetski kup gde ćemo igrati sa reprezentacijama Australije, Crne Gore, Grčke, Španije i Gruzije. Cilj nam je plasman u prve tri ekipe i da izborimo mesto na finalnom turniru, na kome prva dva mesta donose plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je selektor Stevanović.

On je na pripreme pozvao: Branislava Mitrovića (Vašaš), Lazara Dobožanova (Radnički), Vladimira Mišovića (Crvena zvezda), Pavla Gavrilovića (Šabac), Nemanju Ubovića (Ferencvaroš), Nebojšu Toholja (Šabac), Đorđa Lazića (Breša), Nikolu Jakšića (Novi Beograd), Savu Ranđelovića (Vašaš), Radomira Drašovića (Novi Beograd), Nemanju Stanojevića (Radnički), Petra Jakšića (Partizan), Strahinju Rašovića (Novi Beograd), Nikolu Lukića (Radnički), Marka Radulovića (Novi Beograd), Nikolu Kojića (bez kluba), Dušana Mandića (Novi Beograd), Viktora Rašovića (Novi Beograd), Filipa Jankovića (Radnički), Đorđa Vučinića (Novi Beograd), Vuka Milojevića (Crvena zvezda), Marka Dimitrijevića (Partizan).

Vaterpolisti Nemanja Ubović i Strahinja Rašović preneli su zadovoljstvo celog tima zbog novih takmičenja koja ih očekuju za reprezentaciju.

- Mislim da su svi jako motivisani da pokažemo da je prošlo leto u Budimpešti i Splitu bila jedna loša epizoda i da se vratimo na mesto koje nama priprada. Imaćemo par dana da jako treniramo i da se uigramo kako bi se dobro spremili za Svetski kup. Raspored nam je takav da igramo tri dana za redom što će možda biti i najteži ispit za nas jer nas očekuju uzastopne utakmice sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom. U ovom trenutku za nas su svi protivnici jaki, ne možemo da kažemo ko je slabiji a ko jači i idemo utakmicu po utakmicu da odigramo najbolje što možemo - istakao je Nemanja Ubović.

- Ovo nam je drugo okupljanje u novom sastavu i izuzetno sam srećan što smo se okupili i svi jedva čekamo da igramo za reprezentaciju i da se spremamo za one utakmice koje nam predstoje. Očekuje nas jedan jak turnir u Podgorici protiv Grčke, Španije, Crne Gore, Gruzije i Australije. Sjajna provera za nas, imamo i vremena da se pripremimo za to i da nastupimo u Podgorici onako kako treba. Mi se svi znamo godinama i dosta nas igra srpsku ligu a ovo je prilika da se još više upoznamo i sjednimo - rekao je Strahinja Rašović.ž

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA