≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat datum početka Prve lige Srbije u američkom fudbalu, određen i novi format takmičenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sezona startuje 25. marta, a veliko finale je 8. ili 9. jula

  • 2
Američki fudbal Foto: MN Press

Prva liga Srbije u američkom fudbalu startovaće 25/26. marta 2023. godine. Kao i prošle sezone, u konkurenciji je sedam timova, a "Serbian Bowl" je predviđen za 8. ili 9. jul.

Nova sezona donosi i novi sistem takmičenja. Sedam ekipa je raspodeljeno u dve grupe, i boriće se za naslov prvaka.

U grupi A su sledeće ekipe: Beograd Vukovi, Krajgujevac Wild Boars, Zemun Blue Dragons, Novi Sad Wild Dogs, dok su u B grupi: Mikinda Mamoths, Požarevac Pastuvi i Bukurešt Rebels.

Novi član elitnog takmičenja je ekipa Bukurešta Rebelsa, koja je taj status izborila prošle sezone osvajanjem Druge lige Srbije.

Titulu brane Vukovi iz Beograda, koji su u Serbian Bowl-u slavili protiv Kragujevac Wild Boarsa sa 24:17.

Tokom ligaškog dela takmičenja, svaki tim igra protiv svakog tima u okviru svoje grupe dvokružno, bilo kao domaći tim, ili kao gostujući tim. Izuzetak je tim Bukurešt „Rebels“, koji će sve svoje utakmice igrati kao gostujući tim.

Posle odigranog ligaškog dela takmičenja, u “vajld kard” kolo plejofa ulaze trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi Grupe A, kao i prvoplasirani i drugoplasirani timovi Grupe B. Trećeplasirani tim Grupe A , kao domaćin, igra protiv drugoplasiranog tima Grupe B, dok četvrtoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv prvoplasiranog tima Grupe B. Pobednici utakmica “vajld kard” kola plejofa plasiraju se u polufinale.

U polufinalu, prvoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv lošije plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja, dok drugoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv bolje plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja.

Prvi mečevi igraće se 24/25. marta. Regularni deo sezone završiće se 9/10. juna, a plej-of 16/17. i 23/24. juna.

Konačno, Serbian Bowl, finale Prve lige Srbije, igraće se 7/8. jula 2023.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA