Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda udarila na Slobodana Sora: "Imate državnu penziju, a protiv Srbije ste igrali kao da vam je poslednje"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaterpolisti Zvezde su posle osvojenog Kupa naišli na osporavanje od Sora, a sada je uzvraćen sa druge strane

  • 5
VK Crvena zvezda Foto: MN Press

Prethodnih dana se dosta toga provlačilo kroz srpski klupski vaterpolo. Ekipa Novog Beograda nije pustila Jakšića na okupljanje reprezentacije, a na udaru Crvene zvezde se našao i Slobodan Soro, direktor ove ekipe sa bazena 11. april.

Nedavno je Crvena zvezda slavila u finalu Kupa Srbije protiv Novog Beograda, a Soro je tada izneo tvrdnje da Radnički iz Kragujevca, kao i crveno-beli igraju najbolje samo protiv ove ekipe, a za to je okrivio sudije.

- Nama se dešavaju neverovatne stvari da zahvaljujući kriterijumu suđenja naš kvalitet se poništava i dovodi se u pitanje naš rad. Neke ekipe, a pre svega Crvena zvezda i Radnički, mogu samo protiv nas da pruže kvalitetne utakmice za razliku od svega onog što se dešava na evrosceni gde nisu ni blizu onoga što pružaju protiv nas. Naši bekovi koji su najbolji na svetu imaju mnogo više isključenja, a naši centri zarađuju mnogo manje isključenja protivničkih igrača i to je sve vrlo lako proverljivo. Ko se malo razume u vaterpolo zna o čemu pričam. To sve nije normalno i ne doprinosi našem vaterpolu - rekao je Slobodan Soro.

Slobodan Soro Foto: Nikola Anđić

Ovo je naišlo na osudu Crvene zvezde, koja je oštro napala Slobodana Sora, kome je uputila i saopštenje.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti , a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće. Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila. Protiv reprezentacije Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao dozivotno nacionalnu penziju.

- Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo Savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola. Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo. Zamolili bi gospodina Sora i VK Novi Beograd koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda da se narednim obraćanjima uzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda.

- Poželeli bi vaterpolo klubu sa bazena 11. april puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona od strane VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost.”

Video: Klub je obavestio selektora i vaterpolo savez da Jakšić neće igrati za reprezentaciju, ali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA