Vreme čitanja: oko 2 min.

Borzaševa raketa srušila Norvešku u poslednjoj sekundi! Ludnica u Novom Sadu, Orlovi poleteli ka 1. mestu i EP

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija je i ovoga puta pokazala da iz meča u meč igra sve bolji rukomet

  • 8

Rukometaši Srbije pobedili su Norvešku 25:24 u meču 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odigranom u Novom Sadu, a junak meča bio je Uroš Borzaš koji je u poslednjoj sekundi postigao gol za pobedu. 

Pre ovog duela, Srbija i Norveška imale su po dve pobede nad Slovačkom i Finskom, pa je ovaj duel umnogome određivao borbu za prvo mesto u grupi. Tako, posle velike borbe, orlovi su pokazali da podižu formu iz meča u meč i da sistem koji je postavio selektor Toni Đerona polako daje rezultate.

Srbija je u ovaj meč ušla oslabljena za povređene Cuparu i Đorđića. Tako, od samog početka viđena je nešto nervoznija igra u kojoj su gosti dikrtirali ritam meča i imali konstantno vođstvo. Ipak, Orlovi nisu dozvolili rivalu da se rezultatski odlepi, a posebno je bio raspoložen golman Milosavljev.

Tako je prednost Norveške na poluvremenu iznosila 14:12.

U nastavku, Srbija je znatno pojačala ritam. Ponovo je Dejan Milosavljev bio taj koji je odbranama pokrenuo ostatak tima. Srbija je malo po malo preuzimala inicijativu, pa je tako, prednost rivala iznosila samo -1, 19:18. Potom, posle dve odlične odbrane Milosavljeva Srbija pravi dve kontre za dva gola i vođstvo 20:19, i tako najavljuje preokret.

Usledilo je nekoloiko minuta drame u Novom Sadu pošto su Norvežani ponovo preuzeli vođstvo od jednog gola. Ponovo, golom pešmalbeka na 5 minuta do kraja, usledilo je novo izjednačenje 22:22, a onda Srbija na 3 minuta do kraja preuzima vođstvo ponovo za 23:22, a onda i za 24:23. Na 20 sekundi do kraja, lopta pogađa u nos Milosavljeva i odlazi u gol za izjednačenje. Ipak, na samo 10 sekundi do kraja, lopta dolazi do Borzaša koji postiže gol u poslednjoj sekundi za treću pobedu Srbije.

Na nedavno odigranom Svetskom prvenstvu, Srbija je zauzela 11. mesto dok je Norveška bila šesta.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ 2024.

SRBIJA – NORVEŠKA 25:24 (12:14)

NOVI SAD – Dvorana: SPENS. Gledalaca: 7.000. Sudije: Horvat i Marton (obojica iz Mađarske)

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 2, Borzaš 2, Abutović, Radivojević 5 (2), N. Ilić 3, Pešmalbek 4, V. Ilić, Rogan, Vejin 1 Kukić 2, Marsenić 1, Orbović 1, Milosavljević, Dodić, Milosavljev (13 odbrana, tri sedmerca).

NORVEŠKA: Severas, Aga, Sagosen, Bartold 2 (1), Everjordet 2, Everbi, Bjornsen 3, Gulerud 1, Grendal, Johanesen 2, O’Saliven 1, Rajnkind, Guliksen, Kristofersen 2, Red 5, Bergerud (sedam odbrana).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    9. mart 2023 | 19:45

    Prelepoooooooo od dece na tribinama,navijanju,do borbe do kraja i pobede,,BRAVOOOOO MOMCI

  • Nosmoking

    9. mart 2023 | 19:47

    Bravo momciii!!!!🫵🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • moma

    9. mart 2023 | 19:45

    dobra utakmica svaka cast momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA