Vreme čitanja: oko 1 min.

"NEPOBEDIVI" ČEPOVIMA OBOJILI PETROVARADIN: Sport i ekologija pobedili na Invictus challenge by Mozzart

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada se spoje sport i ekologija u krajnjem skoru može biti samo pobeda

  • 0
Invictus challenge by Mozzart

Foto: Promo/ Soultime media

Potvrda za to stiže i sa adrese Mozzartovog tima "Nepobedivi" koji je uspešno savladao 30 prepreka na prvom ovogodišnjem Invictus challenge by Mozzart događaju na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Usponi i tajni tuneli istorijskog zdanja na Dunavu ostali su precrtani na mapi "Nepobedivih" koji su, osim sportskih veština, pokazali i ekološku svest. Mesecima unazad skupljali su se čepovi kojima je tog dana oboren još jedan rekord i ime Mozzartvog tima ostalo ispisano plastičnim čepovima koji su potom odneti na reciklažu.

U saradnji sa prijateljima iz humanitarno ekološke organizacije "Čepom do osmeha", članovi Mozzartovog tima "Nepobedivi" poslali su poruku da je očuvanje planete glavni cilj za koji moramo da se borimo ujedinjeni. Osim takmičarskih medalja, sa odličjima oko vrata kući su otišli i mališani koji su u okviru ekoloških radionica presovali plastiku, pravili eko igračke i razvrstavali otpad.

Dok se mozaik "Nepobedivih" bojio čepovima, na stazi su predstavnici Mozzarta preskakali prepreke i gume, peli se uz strme bedeme tvrđave, probijali kroz mračne katakombe i uspinjali uz više od 200 Petrovaradinskih stepenika.

Tim, zabava, adrenalin, uzbuđenje, druženje - samo su neki od sinonima kojima su "Nepobedivi" opisali prvi Invictus challenge by Mozzart u 2023. godini.

-Invictus nije takmičenje, to je za nas druženje posle kojeg se kući vraćamo sa posebnim emocijama. To je prilika da pokažemo da smo zaista "Nepobedivi" kada se ujedinimo kao tim na stazi i u eko izazovu i zajedno opravdamo naziv koji ponosno nosimo na grudima - istakla je Jelena Zrnzević iz kompanije Mozzart.

Mozzartov tim je prošle godine zabeležio sjajne rezultate na sva tri takmičenja Invictus OCR lige, ali je neizbrisiv trag upisao i ekološkim akcijama koje su i u 2023. godini uspešno započete na Petrovaradinu. Nastavak sledi na Štrandu i Fruškoj gori, ali i Kopaoniku gde će se po prvi put održati Invictus challenge by Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA