Vreme čitanja: oko 2 min.

Mikec otkrio kako je zavoleo Zvezdu u Splitu: "Po ulicama sam morao da govorim da navijam za Hajduk"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš najbolji strelac i proslavljeni olimpijac ne krije veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi

  • 0
Damir Mikec Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Srpski reprezentativac u streljaštvu i naš proslavljeni olimpijac, Damir Mikec, bio je gost emisije "Kafa na Marakani", kod voditeljke Tatjane Šajković, gde je otkrio kako je zavoleo Crvenu zvezdu, koja je njegova velika ljubav.

Mikec je rođen u Splitu 1984. godine, a Zvezdu je zavoleo iako je njegov otac, koji je bio vojno lice voleo Partizan, ali i pored toga što je čitav Split navijao za Hajduk.

Čovek koji je Srbiji doneo srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju otkrio je i zanimljivu anegdotu koja pokazuje koliko je nezgodno bilo navijati za Zvezdu u splitu krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

- Moj tata je bio vojno lice, tada je kao pukovnik imao mnogo seldibi i prekomandi, tako da je i moju mamu upoznao u Senti, sa kojom nije imao veze nikakve, ali je tamo bio u prekomandi. Imam dva starija brata, i oni su se osamdesete preselili u Split, gde sam se i ja rodio 1984. godine. Naravno, tamo je Hajduk iz Splita glavni klub i svi navijaju za njega, ali ja još kao mališan sam uvek navijao za Zvezdu.

- Niti je to meni iz kuće, jer je tata partizanovac, jer su vojna lica bila vezana za Partizan. Tada je Zvezda osvojila sve što se moglo osvojiti, to je bio hit u celoj državi, a mama mi je iz Srbije i ja sam odmah afinitet prema Zvezdi nekako gajio, odmah se stvorila ljubav, a ja to nisam smeo da kažem na ulici, kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici kada me pitaju sam govorio za Hajduk.

- Nažalost, dešavanja kod nas 1991. su nas primorala da se preselimo u Herceg Novi, ali i Herceg Novi je crveno-beo, tako da je ta ljubav sve više i više rasla. I onda se 1997. selimo na Petlovo brdo, i Petlovo brdo je celo crveno-belo, svi moji prijatelji iz razreda su bili zvezdaši, tada su i braća počela da me vode na utakmice. Uvek mi je bio san da budem na Marakani, onda sam bio pod utiskom i tri četiri dana kasnije, pevam navijačke pesme kod kuće. I od tada, kada god imam vremena, ja dođem da bodrim moju Zvezdu - otkrio je Mikec.

Još jednom je potvrdio da je za njegovo navijačko opredeljenje "pečat" udarila vest o evropskoj i svetskoj tituli crveno-belih.

- Ja sam imao pet godina, znam da je ta prva vest odjeknula, jer da država da jednog svetskog šampiona u najvažnijem sportu i ono na šta sam posebno ponosan, mi to nismo radili sa strancima, Zvezda je to uradila sa domaćim fudbalerima, možda ako je bio jedan stranac, i mislim da se to nikada neće ponoviti. To je tolika vest bila da sam ja i tada već imao ljubav prema Zvezdi, a tada je bilo "to je to, ja sam crveno-beo" - otkrio je Mikec.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA