≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijskom šampionu amputirane ruke i noge, preživeo moždani udar i konačno izašao iz kome

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno dobre vesti za Kostomarova

  • 0
Roman Kostomarov Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Ruski klizač Roman Kostomarov (46), bivši svetski i olimpijski šampion, vodi najveću bitku života, a posle dva meseca u komi i definitvno se probudio. 

Naime, olimpijskom, svetskom i evropskom prvaku u umetničkom klizanju Romanu Kostomarovu (45) pre dva meseca amputirane su ruke i noge. Samo nekoliko dana kasnije nesrećni sportista doživeo je moždani udar i pao je u komu.

Klizača je, kako su preneli brojni mediji, obilazila supruga prerušena u medicinsku sestru, bila je sa njim i pružala mu podršku. Takođe, Svakodnevno ga obilazi neuropsiholog jer je neophodno da prođe psihološku rehabilitaciju.

- Moraće da prihvati da će od sada biti druga osoba, moraće da nauči da živi drugačije. Najpre ga čekaju mnogi udarci i shvatanje života neće biti isto. Bio je klizač, noge su mu bile sve. Sad sve moramo ispočetka da sagradimo - rekao je Bibigul Kušalijev, neurohirurg.

Kostomarov je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine sa Tatjanom Navkom. U paru sa njom je dva puta osvajao svetsko prvenstvo i tri puta evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA