Vreme čitanja: oko 1 min.

Miloš Krivokapić – Sportski novinar i komentator sa "Zlatnim mikrofonom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljudi u Srbiji su veliki ljubitelji sporta i sportskih prenosa

  • 0
Miloš Krivokapić, sportski novinar Foto: Privatna arhiva

Najviše i najčešće se prati fudbal, Olimpijske igre, različita evropska i svetska prvenstva, kao i teniski turniri. Upravo ove sportove na malim ekranima RTS-a često pratimo uz prepoznatljiv glas Miloša Krivokapića.

Nakon tri decenije rada, Milošev trud je ove godine prepoznat i nagrađen od strane kolega iz Udruženja sportskih novinara Srbije nagradom "Zlatni mikrofon" za najboljeg sportskog komentatora za 2022. godinu.

Konkurencija nije bila mala, a žiriju svakako nije bilo lako. Iako se nagrada odnosi na prethodnu – 2022. godinu i primarno je vezana za Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022), Krivokapić je doživljava i nešto šire:

-Svetsko prvenstvo u fudbalu je bilo glavni sportski događaj prošle godine, ali ja ipak ovu nagradu vidim kao priznanje za celokupan moj dosadašnji rad i mnoge druge sportske događaje čiji sam bio deo.

Svaka nagrada je važna, međutim neke su ipak nešto sjajnije od drugih. Tim povodom Miloš je izjavio:

-Najlepši osećaj je kada nagrada stugne od kolega. Zapravo od onih koji najbolje razumeju posao kojim se bavimo.

Ove godine, od značajnijih sportskih događaja nam predstoji Svetsko prvenstvo u košarci, dok će naredno leto biti u znaku letnjih Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u fudbalu koje ćemo ponovo pratiti uz plejadu dobrih sportskih novinara i komentatora.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA