Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal: Navijač oteo i zapalio zastavu Azerbejdžana na otvaranju EP u dizanju tegova u Jermeniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Traži se hitna reakcija i odgovor sa azerbejdžanske strane

  • 0
Jermenija Azerbejdžan, Armenia Azerbaijan zastava rat Foto: Daniren/ Alamy / Profimedia

Umesto da otvaranje Evropskog prvenstva u dizanju tegova u Jermeniji protekne krajnje svečano, priča se o velikom skandalu koji se dogodio kada je jedan navijač uleteo i oteo zastavu Azerbjedžana, a potom je zapalio naočigled svih prisutnih.

Sve to uslovilo je bojkot azerbejdžanske strane, koja neće da učestvuje u zemlji u kojoj se "ne oseća dobrodošlim", pa je momentalno napustila Evropsko prvenstvo i preko Gruzije otputovala kući.

Na video snimku sa otvaranja može se videti muškarac koji je oteo zastavu i zapalio je, što je izazvalo zajedničko saopštenje Ministarstva sporta Azerbejdžana i Nacionalnog olimpijskog komiteta ove zemlje.

Oni su istakli da je to varvarski čin, ali je sa druge strane Jermenija odbacila tvrdnje, istakavši da je incident brzo rešen bez opasnosti po takmičare. Međutim, Azerbejdžan neće pružiti ruku pomirenja.

Interesantno je da je muškarac koji je navodno umešan u incident sa zastavom pušten bez optužbe, prema pisanju tamošnjih medija.

(Telegraf.rs)

Video: Tokom treninga tegovi od 10 kila joj pali na vrat: Zbog patike zamalo "izgubila" glavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA