≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trebalo je da bude šampion, sada je u zatvoru zbog najveće pljačke u istoriji i krađe 60 miliona evra

Vreme čitanja: oko 3 min.

Umesto sa UFC pojasom oko stomaka, Li Marej trenutno robija do 2035. godine

  • 0
Li Marej, MMA Foto: Jules Annan / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je 2004. godine na svom UFC debiju pobedio Horj+hea Riveru, činilo se da je za britanskog MMA borca Lija Mareja sve otvoreno i da će vrlo brzo postati novi šampion!

Tadašnji 26-gdodišnjak iskoristio je taj svoj trijumf da isproziva tadašnjeg UFC šampiona u poluteškoj kategoriji Tita Ortiza, kog je prethodno nokautirao tokom jedne ulične borbe koja je viđena tokom jednog noćnog kluba u Londonu.

Iako je Ortiz sporio taj incident, očevici kažu da je Marej nokautirao Tita u julu 2002. godine - što je samo bio pokazatelj da se radi o ozbiljnom borcu koji je spreman za sam vrh.

Verovatno bi i stigao do njega i osvojio bi pojas, da u međuvremenu nije optužen za napad koji mu je upropasio UFC snove. Nedugo kasnije, završio je i u zatvoru zbog pljačke u kojoj je nestalo 60 miliona evra.

Sa svojom trudnom suprugom (osmi mesec) i šestogodišnjom ćerkom, Marej je putovao na porodično okupljanje za Božić kada se desio incident koji mu je okončao karijeru.

- Tip je vozio ispred mene i milio je. Pretekao sam ga, a on je jurio iza mene i treperio je svetlima. Potom me je isekao i razbio je prednji deo mog automobila - rekao je Marej u jednoj ispovesti:

- Svi prozori su bili razbijeni, staklo je bilo svuda po mojoj ćerki. Ona je vrištala pozadi, dok je on išao napred-nazad i udarao je moj automobil. Supuga je ispala iz automobila na stomak. Uspeo sam da otvorim vrata, stavio sam mu ruku preko grla u pokušaju da izvadim ključeve iz brave, a on me je ugrizao za ruku.

- Uspeo sam da ga izvučem iz auta, udario sam ga jakim udarcem i slomio sma mu jagodicu. Onda sam ga ponovo udario i on je izašao. Pokušavao je da ubije moju porodicu, dao sam mu najmanje od toga šta je trebalo da dobije. Na kraju su mi oduzeli jedinu dobru karijeru koju sam mogao da ostvarim kako bih izašao sa ulice. Zašto? Ne znam!

Marej je optužen za napad, ali je oslobođen nakon što se saznalo da je taj čovek, kog je napao, već bio u zatvoru zbog prethodnog incidenta na putu. Uprkos tome što je dobio dozvolu da se bori, Britanac je završio svoj UFC san s obzirom na to da nije mogao da putuje u SAD.

Pokušao je da nastavi karijeru, doživeo je poraz od buduće legende Andersona Silve pre nego što je 2005. više puta izbodem ispred noćnog kluba u Londonu. Boravio je na rođendanskoj zabavi manekenke Loren Poup i čak četiri puta doktori su ga reanimirali tokom operacije koja mu je spasila život.

Posle toga se nikada više nije borio, dok je njegov fokus tada postao kriminal. Počeo je da planira najveću pljačku gotovine u istoriji Britanije koja se desila 2006. godine.

Sa grupom maskiranih muškaraca, Marej je opljačkao skladište Sekuritasa u Kentu i tom prilikom iz njega su uzeli 60 miliona evra. Pljačka je dobila medijsku pokrivenost širom sveta, a epilog svega jeste taj da je Marej trenutno u zatvoru i služi kaznu do 2035. godine.

Neki od njegovih saučesnika još su na slobodi, a nešto više od polovine ukradenog novca se i dalje vodi kao nestalo. S druge strane, sam Marej ne odustaje od UFC titule, iako će sa 57 godina izaći iz zatvora.

- Borba je moj život! Borba mi je u krvi! Ako se ne borim, treniraću nekoga. Na ovaj ili onaj način moram da osvojim tu UFC titulu. Moja priča nije završena, ovo nije kraj - poručio je Marej.

(Telegraf.rs)

Video: Poznati fudbaler apeluje na policiju da pronađe ovog mladića: Išao ulicom i bušio gume vozilima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA