Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi put posle 19 godina bez čuvene Snežne kraljice: FIS uskratio Hrvatsku za skijaški spektakl

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlog su mnogobrojni problemi koji su postojali prethodnih godina

  • 0
Skijanje, deca Foto: Pixabay/miaalthoff

Prvi put nakon 19 godina, trka sa Sljemlenu neće biti deo rasporeda Svetskog kupa u skijanju, zbog odluke veća FIS kada je reč o kalendaru za predstojeću sezonu 2023/24 koja kreće u poznu jesen.

Iako su čelnici Hrvatske skijaške federacije molili i uložili zahtev FIS-u da se trka i ove godine održi, odbijeni su. Razlog su mnogobrojni poeni u poslednjih par godina kada je reč o snegu i visokim temperaturama u vreme održavanja trke.

Prošle sezone je tako održana samo jedna od dve planirane trke ženskog slaloma, dok je godinu dana ranije održana samo ženska, ali ne i muška trka. Prethodno su zbog nedostatka snega otkazane sve trke 2014. i 2016. godine.

Ovu odluku komentarisao je i direktor Organizacionog odbora trka na Sljemenu, Vedran Pavlek, koji se nada brzom povratku najboljih skijaša blizu Zagreba.

- Žao nam je što Snežne kraljice neće biti ove zime, ali već razmišljamo o sezoni nakon i nadamo se i verujemo da će ona opet biti uvrštena u kalendar Svetskog kupa za sezonu 2024/2025. U organizaciji trka Svetskog kupa ima brojnih primera gde drugi organizatori nisu organizovali trke svake godine, te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i sa našim trkama - rekao je Pavlek.

(Telegraf.rs)

Video: Zalazak sunca na najvišem vrhu Alpa: Pogled od milion dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA