Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija brani zlato i juri vizu za Pariz i Olimpijske igre: Počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3x3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlovi su favoriti, a za petama su im SAD, Litvanija, Holandija...

  • 2
Srbija - Brazil basket 3x3 Foto: fiba.basketball

Godinama unazad, Srbija se profilisala kao uspešnija nacija u basketu 3x3, što pokazuje i činjenica da su Orlovi na prethodnih sedam Svetskih prvenstava čak pet puta uspeli da osvoje najsjanije odličje. Priliku za novu zlatnu medalju imaju u Beču, gde je na redu novi šampionat sveta.

Pored odličja koje bi moglo da se pronađe oko vrata srpskih basketaša, oni će se takođe boriti i za vizu koja obezbeđuje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu koje su na programu iduće godine, a to će uspeti samo oni koji osvoje neku od medalja u Austriji.

Što se tiče reprezentacije Srbije, selektor Marko Ždero nije menjao sastav, pa su tako ostali igrači koji su se već domogli zlata na Svetskom, ali i Evropskom prvenstvu. Sastav čine Dejan Majstorović, Marko Branković i Strahinja Stojačić iz ekipe Ub, dok je tu i basketaš Limana, Mihailo Vasić.

Naša reprezentacija startuje prvenstvo već u utorak, 30. maja, kada će odigrati dva meča. Prvi protiv Madagaskara od 18 časova i 40 minuta, a drugi samo tri sata kasnije protiv Francuske. Potom sledi dan odmora, a nova dva meča dolaze u četvrtak protiv Nemačke (18.15), te Brazila (20.50), kada će i završiti grupnu fazu.

Inače, što se tiče favorita, Srbija je klasifikovana kao najveći na ovom turniru, odmah za petama im je SAD, koji će predvoditi dugogodišnji NBA igrač i nekadašnji 10. pik na NBA draftu, Džimer Freder, dok potom slede Litvanija, Holandija...

(Telegraf.rs)

Video: Prvaci sveta su nam pokazali akciju ''Srbija'' iz koje uvek pogode koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    30. maj 2023 | 08:03

    Nadam se da ce neka televizija ispratiti ovaj turnir. Napred majstori po kos jednu titulu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA